Κινητοποίηση μαθητών των ΕΠΑΛ στη Ρόδο

Πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. οι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου, διεκδικώντας τα… αυτονόητα, όπως θέρμανση στα σχολεία και να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα.

Η μαθητική πορεία θα ξεκινήσει από το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου, θα ενωθεί στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως με το 2ο ΕΠΑΛ και θα καταλήξει μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

Στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές εξηγούν τους λόγους της κινητοποίησή τους, αλλά και τα αιτήματα που διεκδικούν να γίνουν πράξη.

Αναλυτικότερα αναφέρουν τα εξής:
“Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει! Γινόμαστε περισσότεροι και συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! Η μεγάλη μαθητική πορεία στις 30 Οκτώβρη ήταν μόνο η αρχή! Στις 4 Δεκέμβρη όλοι εμείς θα φωνάξουμε τα αιτήματά μας στον κ. Υπουργό, που ισχυρίστηκε ότι «δεν έχουμε αιτήματα»!

Όλα όσα ζούμε στην καθημερινότητά μας, μέσα και έξω από τα σχολεία μας αποδεικνύουν την ανάγκη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας! Όλα όσα ζουν οι συμμαθητές μας και οι οικογένειές τους σε όλες αυτές τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες είναι μια ακόμα απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Είναι μια ακόμα απόδειξη πως η ζωή μας, όπως και το δικαίωμά μας στη μόρφωση αντιμετωπίζεται ως κόστος, με αποτέλεσμα την απουσία μέτρων που θα προστατέψουν εμάς και τις οικογένειές μας από φυσικά φαινόμενα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ πανελλαδικού τύπου από νωρίτερα, ακόμα ΠΙΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ για εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των «sos», πάντα με τις «ευλογίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Διεκδικούμε:
● Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα / τομέας στα ΕΠΑΛ. Κανένας μαθητής στο δρόμο

● Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!).

● Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη λειτουργία των σχολείων μας

● Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας

● Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς

● Να ξεκινήσει τώρα σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

● Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές με Μ.Μ.Μ., όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές

● Να μην μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές σε κάθε τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα

● Τώρα έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές μας. Να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν χωρίς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στη τσέπη

● Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που απαγορεύει την πρωινή προσευχή σε όλα τα σχολεία

● Αποσυρθεί το νομοσχέδιο που απαγορεύει την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και την έπαρση της Σημαίας μας σε όλα τα σχολεία

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ (ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ) – ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ – ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ!”.