Δαμάγητος: «Μειώνεται η προσπάθειά μας…»

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Δαμάγητου, διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση της προσπάθειάς της ομάδας από τον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, με αφορμή τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου έχοντας αντίπαλο τον Ορφέα στους Αγίους Αποστόλους.

Η ανακοίνωση:
«Μετά το τέλος του αγώνα της ομάδος μας με τον Ορφέα, διαβάσαμε από website και την επομένη από εφημερίδα, χωρίς να υπάρχει κάποιος ανταποκριτής τους στο γήπεδο, τη διαστρεβλωμένη ανταπόκριση του αγώνα καθώς δεν ανταποκρίνεται καθόλου δίκαια στην όλη του εικόνα.

Αυτό βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τη φετινή χρονιά και για το λόγο αυτό νιώθουμε υποχρέωση στο να δημοσιεύσουμε αυτήν εδώ την επιστολή υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τον μακροπρόθεσμο στόχο της ομάδος μας στο να δημιουργήσουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό να ασχολείται με όλους τους υγιείς παραμέτρους του ποδοσφαίρου σε έναν σύλλογο και όχι δευτερεύοντα θέματα αποπροσανατολισμού των στόχων μας.

Με τον τρόπο αυτό μειώνονται έως και εξανεμίζονται οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και του προπονητή μας και η ανωτερότητα της αγωνιστικότητας μας. Κυρίως στο δεύτερο μέρος του αγώνα όπου ο αντίπαλος πέρασε το κέντρο ελάχιστες φορές και μια από αυτή προήλθε το 2ο γκολ του 10 λεπτά πριν το τέλος περίπου, τη στιγμή που τα προηγούμενα 30 λεπτά το παιχνίδι παιζόταν στην περιοχή του , όπου ο διαιτητής και η επόπτης δεν σημείωσαν καταφανέστατο διπλό επιθετικό φάουλ στον αμυντικό μας, αλλά αμυντικό φάουλ στη συνέχεια της φάσης.

Αν μια ομάδα προσπαθούσε να παίξει σωστό ποδόσφαιρο σε όλο τον αγώνα με ποδοσφαιριστές μέσου όρου ηλικίας 19 χρονών, αυτή ήταν η δική μας ομάδα, χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε και να προσβάλουμε την κατάκτηση των 3 βαθμών από την ομάδα του Ορφέα, συγχαίροντας τους ταυτόχρονα, τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Αν πάλι ορισμένοι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ποιο είναι το σωστό ποδόσφαιρο, ποιο δεν είναι, ποια ομάδα ήταν καλύτερη και ποια όχι τότε να μην παίρνουν θέση δημόσια προσβάλλοντας και θίγοντας κυρίως νεαρά παιδιά. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος αλλά τουλάχιστον του μένει η αισιοδοξία για το μέλλον.

Επίσης σε καμία περίπτωση δεν γράφουμε αυτή την επιστολή θέλοντας να δικαιολογήσουμε την βαθμολογική θέση της ομάδας μας γνωρίζοντας και είναι οφθαλμοφανέσταστο πως το μέλλον θα μας δικαιώσει.

Κύριοι, η δίκαιη ανταπόκριση ενός αγώνα, δικαιώνει και σέβεται τις προσπάθειες και την αγωνιστικότητα των παιχτών, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, κυρίως νεαρών όπως των δικών μας, δίνοντας τους ταυτόχρονα ελπίδα και ώθηση στο να συνεχίσουν μέσα από την προπόνηση να βελτιωθούν και να ασχολούνται με το άθλημα του ποδοσφαίρου με περισσότερο ζήλο. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και δεν ζητάμε τα συγχαρητήρια σας αλλά να μας σέβεστε ανάλογα.».