Αθωώθηκε Ροδίτης που κατηγορήθηκε για πλαστά τιμολόγια

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 43χρονος που κατηγορούνταν για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς ο 43χρονος είχε ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή από το πρωτόδικο δικαστήριο, και κατά αυτής της απόφασης άσκησε έφεση διά του δικηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 43χρονος τα έτη 2010 και 2011 εξέδωσε πλαστά φορολογικά στοιχεία που συνιστούν ανύπαρκτες στο σύνολό τους συναλλαγές. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου σε επιχείρηση που διέθετε ο 43χρονος μαζί με τον αδελφό του διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδώσει 4 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία αξίας 7.760 ευρώ, 15.500 ευρώ, 13.986 ευρώ, και 29.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου αφού «συγχώρησε» το εκπρόθεσμο της έφεσης, έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί μη πλαστότητας των τιμολογίων, καθώς όπως τονίστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία από τον κ. Κιουρτζή, η σύμβαση ήταν έγκυρη και νόμιμη άρα δεν υπήρχε θέμα ζημίας του ελληνικού δημοσίου.