«Πράσινο φως» για πρόσληψη  75 ατόμων στο δήμο Ρόδου

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα γίνουν στο δήμο Ρόδου, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει όλους τους δήμους της χώρας.

Οι προσλήψεις που θα γίνουν μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, και τοποθετούνται μέσα στον Απρίλιο, ανέρχονται για το δήμο της Ρόδου σε 75, ενώ περιλαμβάνουν διάφορες ειδικότητες κυρίως σε εργατοτεχνικό προσωπικό.

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο προχτές το βράδυ, όπου και πάρθηκε η σχετική απόφαση, ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός ο οποίος θα διεξαχθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο. Όπως έγινε γνωστό θα προσληφθούν επόπτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί αυτοκινήτων με άδεια για απορριμματοφόρο, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες για σαρωτές, εργάτες καθαριότητας και εργάτες συνοδοί απορριμματοφόρων. 

Επί του θέματος ο γενικός γραμματέας του δήμου Ρόδου δήλωσε χτες στα μέσα ενημέρωσης τα εξής: «Μας είχε ζητηθεί από τον Ιανουάριο του 2015 να προχωρήσουμε σε έναν προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που περιλαμβάνει την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό.

Εμείς είχαμε στείλει έναν προγραμματισμό για 70 άτομα στον τομέα της καθαριότητας και 5 ηλεκτρολόγους για τον ηλεκτροφωτισμό με βάση του ΟΕΥ και των οικονομικών του δήμου.

Όταν προέκυψε το ζήτημα με τους συμβασιούχους και ο υπουργός ο κ. Σκουρλέτης έκανε την ανακοίνωση ότι θα υπάρξει διαγωνισμός με μοριοδότηση και ότι έχουν τη δυνατότητα οι δήμοι να τροποποιήσουν τον ΟΕΥ τους για να ζητήσουν μόνιμες θέσεις. Ο δήμος μας εξετάζοντας το ότι έχει ήδη παραχωρήσει ένα μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτη, αλλά και ταυτόχρονα το ότι θα έχουμε μπροστά μας συνταξιοδοτήσεις άρα κενά, ουσιαστικά επέμεινε στον προγραμματισμό που είχε κάνει τον Ιανουάριο.

Ήταν ρεαλιστικός και σωστός, και σήμερα μετά την υπουργική απόφαση έχει εγκριθεί αυτούσιος. Δηλαδή οι 75 θέσεις που ζητήσαμε έχουν εγκριθεί και θα μπουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα «τρέξει» άμεσα τους επόμενους δύο μήνες.

Στόχος του υπουργείου είναι να έχουμε προσλήψεις τον Απρίλιο. Οι συμβασιούχοι που ήδη εργάζονται θα έχουν μία αυξημένη μοριοδότηση σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου, δε ξέρουμε αν αυτό όμως τελεσφορήσει, καθώς το πιθανότερο είναι να υπάρξουν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους που ίσως θεωρήσουν ότι αδικούνται.

Εμείς έχουμε προγραμματίσει τις εξής ειδικότητες:

- 2 επόπτες καθαριότητας 
- 5 ηλεκτρολόγους
- 16 οδηγούς αυτοκινήτων με άδεια για απορριμματοφόρο
- 10 χειριστές μηχανημάτων
- 4 εργάτες για σαρωτές 
- 35 εργάτες καθαριότητας
- 3 εργάτες συνοδούς απορριμματοφόρων 

Με αυτές καλύπτουμε τις κενές θέσεις που έχει ο οργανισμός μας και ειδικά στο θέμα των οδηγών και των χειριστών όταν γίνουν οι προσλήψεις, ο δήμος θα πάρει πολύ μεγάλη ανάσα.

Μελλοντικά ακόμα και αν γίνουν προσλήψεις με τρίμηνες και εξάμηνες συμβάσεις θα καλύψουμε τις εποχικές ανάγκες».