ΕΣΑΚΕ: Το λάθος για τον Τέιλορ Σμιθ που πέρασε στα ψιλά

Με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο ΕΣΑΚΕ θέλησε να καλύψει δημοσιογραφικά το κενό με ένα εκτενές αφιέρωμα στους ξένους παίκτες που έχουν κοσμήσει τα ελληνικά γήπεδα και που έχουν κοινό όνομα, από τα πλέον συνηθισμένα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπως Τζόουνς, Τζόνσον κλπ.

Ένα αφιέρωμα διαφορετικό και πρωτότυπο, με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία μελλοντικά θα χρησιμοποιηθούν ουκ ολίγες φορές εφόσον πλέον το κείμενο είναι ευρέως διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Κι ακριβώς επειδή αυτά τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν από μεγάλο φάσμα ανθρώπων του μπάσκετ, στηριζόμενοι στο ίδιο το κύρος της διοργανώτριας αρχής, πρέπει να αναφέρουμε το λάθος σημείο του αφιερώματος που αφορά στην ομάδα του νησιού μας, τον Κολοσσό H Hotels, και που λίγοι κατάλαβαν.

Στην παράγραφο με τους «Σμιθ», γίνεται λόγος για τον Στίβεν Σμιθ που ξεκίνησε από τον Κολοσσό, και εν συνεχεία για τους υπόλοιπους που έχουν παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, με αυτό το όνομα. Σημειώνεται πως «με εξαίρεση τον Στίβεν Σμιθ, κανείς άλλος δεν έπαιξε για δεύτερη σεζόν στην Ελλάδα», κάτι το οποίο είναι ανακριβές αφού ο Τέιλορ Σμιθ φόρεσε τη θαλασσί φανέλα δύο συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους!

Ήρθε στη Ρόδο το 2013 κι έφυγε το καλοκαίρι του 2015,  έχοντας παίξει συνολικά 54 παιχνίδια.

Ήταν μία λεπτομέρεια που πιθανότατα να ξέφυγε μέσα στις δεκάδες ονομάτων που αναφέρονται και με όλα αυτά τα ιστορικά στοιχεία όμως στους φίλους του Κολοσσού έγινε αντιληπτή και δημιούργησε σύγχυση.