Επίσκεψη μαθητών  από τα Κοσκινού στη “Ροδιακή”

Οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοσκινού επισκέφθηκαν χθες το πρωί, τα γραφεία σύνταξης και τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου της "Ροδιακής", συνοδεία των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Μαρίας Αρτέμη, Ασημίνας Πιπίνου, Μαρίας Τσιόκανου.

Οι περίπου 25 μαθητές της έκτης τάξης, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον αρχισυντάκτη της "Ροδιακής" κ. Μιχάλη Μαστή, ο οποίος τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα διάφορα τμήματα προκειμένου να καταφέρει να τυπωθεί μια καθημερινή εφημερίδα αλλά και το πώς δουλεύουν οι δημοσιογράφοι προκειμένου να έχουν καθημερινά πλήθος ειδήσεων που θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα.

Οι μαθητές, που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τον κ. Μαστή, δεν σταμάτησαν να πραγματοποιούν ερωτήσεις. Ο ίδιος, τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι δημοσιογράφοι, πώς γίνεται το ρεπορτάζ για ένα θέμα αλλά και πόσο μεγάλη ευθύνη έχουν απέναντι στο αναγνωστικό κοινό ούτως ώστε να τους ενημερώσουν έγκυρα και έγκαιρα. Ο ίδιος, μίλησε στους μαθητές για την εφημερίδα που λειτουργεί ως εργαλείο ενημέρωσης για τον τόπο μας, ενώ τους τόνισε ότι είναι απαραίτητο ως πολίτες να ενημερώνονται για το τι συμβαίνει  στο νησί τους.

 

Όπως συνηθίζει, ο κ. Μαστής, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που "μαστίζει" το νησί μας και δεν είναι άλλο από τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, τονίζο-ντας τους ότι είναι όλα θέμα παιδείας και οτι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν οδηγούμε,  φορώντας ζώνη ή και κράνος.

Στις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου της "Ροδιακής", τους μαθητές υποδέχθηκε ο υπεύθυνος του πιεστηρίου κ. Σεραφείμ Φλώρος, ο οποίος τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο τυπώνονται οι εφημερίδες στα πελώρια μηχανήματα. Ο ίδιος, μίλησε για τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στις έγχρωμες σελίδες, το μέγεθος του χαρτιού που χρησιμοποιείται και φυσικά πώς ένα τεράστιο ρολό χαρτί καταλήγει να πάρει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.

 

Ο κ. Φλώρος τους εξήγησε πως, όταν αναμείξουμε το μελάνι με το νερό,  μπορούμε να τυπώσουμε πάνω σε τσίγκους τις σελίδες και αμέσως μετά να τους τοποθετήσουμε στα μηχανήματα προκειμένου να τυπωθεί η εφημερίδα, ενώ έδωσε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές αλλά και τους δασκάλους που τους συνόδευαν.
Όπως συνηθίζεται, οι μαθητές έφυγαν απο τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου, με μια "φρέσκια" εφημερίδα στο χέρι, αφού προηγουμένως έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

 

Οι μαθητές που επισκέφθηκαν την "Ροδιακή"
ΤΜΗΜΑ Ε1
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΒΙΖΥΚΛΗΣ ΣΑΜΟΥΗΛ
ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΖΑΓΟΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΛΙΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΠΛΕΞΙΔΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΚΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΣΧΙΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΑΤΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΤΗΛΙΑΚΟΥ ΣΕΛΙΝ

ΣΑΡΗ ΧΑΣΑΝ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΤΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΤΖΗΡΕΤΖΕΠ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

ΤΜΗΜΑ Ε2
ΓΟΥΔΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ-ΜΑΡΙΑ
ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΝΑ
ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΛΩΡΑ
ΚΑΤΙΝΑ ΤΣΑΜΠΙΚΑ
ΚΟΥΤΕΛΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΩΛΑ ΜΙΧΑΕΛΑ

ΜΑΧΙΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΜΠΙΛΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΝΙΣΥΡΙΣΟ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΖΑΪΤΗΣ ΑΔΑΜ
ΠΑΤΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΟΝΙΡΗ ΡΕΜΠΛΙΑ
ΠΟΝΙΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΣΚΕΒΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΑΤΤΗΣ ΕΡΜΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΠΡΙΤΣΕ ΑΝΔΕΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΣΤ1
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΒΛΑΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΓΚΡΑΙΚΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΑ
ΓΟΜΠΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΙΣΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΑΝΤΑΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΜΑΝΩΛΑΓΚΑ ΜΥΡΤΩ
ΜΙΧΑΗΛΟΥ ΚΑΤΕΡΊΝΑ
ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΙΜΙΟΝΙΔΗ ΕΛΕΝΗ
ΣΧΙΖΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΕΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΑΝΤΑΟΥΤΣΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΧΩΡΑΦΙΤΗ ΔΑΝΑΗ.