Τούρκος θα δικαστεί στη Ρόδο για απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου

Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου θα δικαστεί τη προσεχή Δευτέρα, 36χρονος Τούρκος, κατηγορούμενος για απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.  

Πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο 36χρονος αλλοδαπός κατά της απόφασης που λήφθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου πριν από δύο χρόνια, με την οποία και καταδικάστηκε σε ένα έτος και ένα μήνα με τριετή αναστολή.

Ειδικότερα το πρωτόδικο δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου για τον κατηγορούμενο, αλλά έλαβε υπόψη του και την κατάσταση της υγείας του, η οποία ήταν επιβαρυμένη λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από δυόμιση χρόνια (στις 26 Μαΐου 2014) στη θαλάσσια περιοχή νότια των Ιμίων, όπου σύμφωνα με την δικογραφία κατά τη διάρκειά του, το σκάφος το οποίο χειριζόταν ο 36χρονος και στο οποίο επέβαιναν και τρεις φίλοι του (δύο άνδρες και μία γυναίκα) επιχείρησε να εμβολίσει το πλωτό του λιμενικού που τους καταδίωξε.

Ωστόσο κατά την ακροαματική διαδικασία στο πρωτόδικο δικαστήριο, τόσο ο κατηγορούμενος απολογούμενος όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Μάνος Γρηγοράκος και Αλέξης Κούγιας είχαν δηλώσει πως ουδέποτε υπήρξε προσπάθεια εμβολισμού του πλωτού σκάφους του Λιμενικού.

Ο 36χρονος είχε πει μάλιστα ότι σε καμία περίπτωση δεν μετέφερε παράτυπους μετανάστες αλλά φίλους του, με τους οποίους βγήκαν για ψάρεμα στα τουρκικά ύδατα και πως στην συνέχεια θέλησαν να κάνουν μία βόλτα στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να γνωρίζουν ότι βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα είχε αναφέρει ότι είχαν πάρει μαζί τους και διάφορα τρόφιμα.