«Άναψαν» τα αίματα για το… πρωτόκολλο!

Καβγάς για το… πρωτόκολλο έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, ανάμεσα στον αντιδήμαρχο, Τέρη Χατζηιωάννου και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, Κάλλιστο Διακογεωργίου.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του προέδρου της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Εγγλέζου, για ζήτημα που υπήρξε το περασμένο καλοκαίρι σε πολιτιστική εκδήλωση.

Όταν ανέβηκε στο βήμα τελευταίος ο κ. Χατζηιωάννου και όχι πρώτος… σπάζοντας το πρωτόκολλο, αφού ήθελε πρώτα να καταγράψει τα παράπονα των συλλόγων και μετά να τοποθετηθεί, αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως «προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, όμως σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών πλέον Δήμοι και Περιφέρειες θεωρούνται παράλληλες δομές. Έτσι λοιπόν με εξαίρεση την έδρα της Περιφέρειας που δυστυχώς βρίσκεται στη Σύρο, στα υπόλοιπα νησιά τον πρώτο λόγο θα πρέπει να έχουν οι εκπρόσωποι των δήμων».

Εκείνη την ώρα ο Κάλλιστος Διακογεωργίου που βρισκόταν εκτός της αίθουσας μπήκε… εσπευσμένα μέσα και μπροστά στους εμβρόντητους εκπροσώπους των συλλόγων, απευθύνθηκε σε υψηλούς τόνους στον Τέρη Χατζηιωάννου, τονίζοντας του ότι «παραλογίζεσαι και δημιουργείς εντυπώσεις».

Ακολούθησε μικροένταση, η οποία ωστόσο κατευνάστηκε γρήγορα. Πριν κατέβει όμως από το βήμα ο αντιδήμαρχος, διευκρίνισε πως «Με τον Κάλλιστο έχουμε άψογη συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού, αυτά συμβαίνουν!».

Μπ. Μ.