Μεγάλη συμμετοχή στη Γ.Σ. των Πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου. 

Την Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ κ. Στέφανος Κυριαζής , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσοπανάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σάββας Καλαθενός, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κα. Φαίδρα Σπανού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονας Νικολάου , η δικηγόρος της Ομοσπονδίας κα. Μαρία Θεοδώρου και ο λογιστής της Ομοσπονδίας κ.  Βασίλης Θέμελης.

Μέσα από συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις, τόσο από τους καλεσμένους όσο και από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά η βούληση όλων να διατηρηθούν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και να προβληθεί ο πολιτισμός μας. Η δυναμική παρουσία των Συλλόγων  που γέμισαν την αίθουσα αλλά και η ένταξη ακόμα δυο νέων μελών λειτουργεί ως εφαλτήρια δύναμη για να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια ανάδειξης της παράδοσής μας.

Ως Διοίκηση της Ομοσπονδίας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να είμαστε δίπλα στους συλλόγους-μέλη μας και μαζί να δίνουμε λύσεις σε ό,τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στις προσπάθειες που κάνουν. Άλλωστε, η φράση για την οποία δημιουργήθηκε η Ομοσπονδία «η ισχύς εν τη ενώσει » δηλώνει και αντιπροσωπεύει όλους εμάς.
 


Ενημέρωση από την ΑΝΔΩ
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους εκπροσώπους των σωματείων, από τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου κ. Κώστα Ζήφο, για το πρόγραμμα Leader και γενικά για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν «ανοίξει» ήδη και θα μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ρόδου, για να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό τους, για να αποκτήσουν καινούργιες παραδοσιακές φορεσιές κλπ. 

Ο κ. Ζήφος εξήγησε βήμα – βήμα ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να ενταχθεί ένα σωματείο σε κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα, από το  ξεκίνημα έως και την πλήρη υλοποίησή του.