Μέχρι τον Μάρτιο του 2018 οι διαγωνισμοί για τις παραλίες της Ρόδου

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και συγκεκριμένα μέχρι τις αρχές του καινούργιου χρόνου, θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ασκήσουν το προτιμησιακό τους δικαίωμα αφού οι διαγωνισμοί για τις παραλίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2018.

Όπως ενημέρωσε, λοιπόν, χθες, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, την προηγούμενη εβδομάδα στάλθηκαν, από το αρμόδιο τμήμα, οι επιστολές για τους έχοντες το προτιμησιακό δικαίωμα και θέλησε να κάνει μία υπενθύμιση για όσους θα ασκήσουν προτιμησιακό δικαίωμα για τις παραλίες για το καλοκαίρι που θα έρθει.

Οι ενδιαφερόμενοι, λοιπόν, θα πρέπει να προσέλθουν στο Δήμο και να καταθέσουν την αίτησή τους γιατί φέτος οι διαγωνισμοί θα ολοκληρωθούν αρκετά πιο νωρίς, δηλαδή μέχρι το Μάρτιο του 2018. Και συμπλήρωσε ο κ. Διακοσταματίου:

«Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και συγκρούσεων και επειδή πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να ασκήσουν το προτιμησιακό τους δικαίωμα, γιατί αν δεν το ασκήσουν τότε εμείς θα δημοπρατήσουμε τον έμπροσθεν χώρο. Για να μην έχουμε διάφορες ιστορίες, παρακαλώ να έρθουν, όπως εμείς ξεκινήσαμε έγκαιρα, και αυτοί να το δηλώσουν».

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, στη συνέχεια, προτιμησιακό δικαίωμα έχουν ξενοδοχεία, καταστήματα, τουριστικά και αναψυχής, υγειονομικού ενδιαφέροντος κτλ., τα οποία έμπροσθέν τους έχουν αιγιαλό και παραλία ή είναι όμορα ενώ έχει κριθεί ότι και ο δημόσιος δρόμος δεν αποτελεί εμπόδιο σύμφωνα με το νόμο και έχει κι αυτός δικαίωμα να πάρει παραλία.

Κατέστησε σαφές, όμως, ότι αν ο ενδιαφερόμενος δεν προσέλθει στο χρονικό διάστημα που ορίζει η υπηρεσία, τότε αυτό το χώρο ο Δήμος θα τον δημοπρατήσει. Επειδή, λοιπόν, οι υπηρεσίες ξεκίνησαν τη διαδικασία από τη πρώτη εβδομάδα, καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους για προτιμησιακό δικαίωμα να έρθουν να το δηλώσουν μέχρι τέλος του χρόνου, αρχές του επόμενου, για να μπορέσουν να “τρέξουν” όλες αυτές τις διαδικασίες και 31 Μαρτίου να είμαστε έτοιμοι.