Τοποθετήθηκαν τα νέα παρκόμετρα του Δήμου Ρόδου

Για την αντικατάσταση των παρκόμετρων με καινούργια, νέας τεχνολογίας, ενημέρωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, η εγκατάσταση των καινούργιων παρκόμετρων, τα οποία είναι έξι στον αριθμό. Πρόκειται για μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων για τη στάθμευση, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος για την αντικατάσταση των παλαιών μηχανημάτων τα οποία έχουν τοποθετηθεί αρκετά χρόνια πριν, γύρω στο 1992, και όπως είπε ο κ. Διακοσταματίου, έχουν κλείσει τον κύκλο της ζωής τους.

Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες, τοποθέτησαν έξι νέα μηχανήματα σε κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Κουντουριώτη, έξω από τη Νέα Αγορά (σ.σ. απέναντι από το Ήχος και Φως) και άλλα δύο μηχανήματα τοποθετήθηκαν στην Κολώνα, σε αντικατάσταση των παλαιών.
«Για να σταματήσουν και οι αμφισβητήσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνταν» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διακοσταματίου, δύο είναι οι καινοτομίες:

Η μία είναι ότι για να εκδώσει εισιτήριο ο χρήστης του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, στα καινούργια μηχανήματα πρέπει να εισάγει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και διάφορα φαινόμενα απώλειας εσόδων από το Δήμο.

Το δεύτερο είναι η δυνατότητα που παρέχουν τα μηχανήματα αυτά για να πληρώνει ο χρήστης με πιστωτική κάρτα, κάτι όμως που δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα δεν είναι σίγουρο τελικά ότι  θα τεθεί σε εφαρμογή, αφού πρόκειται για πολύ μικρά ποσά και υπάρχει και η προμήθεια της τράπεζας.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι υπάρχει και η  on-line εφαρμογή, όπως δηλαδή και στα μηχανήματα που τοποθετήθηκαν στις Πεταλούδες, κάτι που σημαίνει ότι το ταμείο του Δήμου θα μπορεί, σε πραγματικό χρόνο, να δει την πορεία των εισπράξεων.

Όπως είπε, στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος, επειδή δεν μπορούν να τα κάνουν όλα σε χρόνο dt, έκαναν αυτή την πιλοτική προμήθεια με πρόχειρο διαγωνισμό, για να δουν πως θα πάει, και του χρόνου θα διενεργήσουν έναν ανοιχτό διαγωνισμό προκειμένου να συμπληρώσουν και να αντικαταστήσουν όλα τα μηχανήματα που αντιμετωπίζουν θέματα και είναι πολλά αυτά, ιδιαίτερα στο Νιοχώρι.

Τέλος, θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα ανταλλακτικά των μηχανημάτων που αντικατέστησαν για να φτιάξουν τα υπόλοιπα που είναι της ίδιας τεχνολογίας.