Να σταματήσει το τσεκούρεμα των ελιών  στο Γκολφ ζητούν οι Αφαντενοί

Ενοχλημένοι εξακολουθούν να παραμένουν οι κάτοικοι Αφάντου για το μαζικό κλάδεμα των ελιών που βρίσκονται εντός του Γκολφ Αφάντου. Ο κ. Κωνσταντίνος Δοντάς επισημαίνει για το θέμα αυτό με επιστολή του στην «Ροδιακή»:

«Άγριο έγκλημα οικολογικό και οικονομικό γίνεται στον αιωνόβιο ελαιώνα του Γκολφ. Επειδή έχουμε ασχοληθεί πολύ σαν επιτροπή αγώνα για την αξιοποίησή του οφείλω να σας ενημερώσω εσάς και το κοινό ότι τα περισσότερα δέντρα του ελαιώνα περίπου (1.000) χίλια είναι αιωνόβια 300 έως 600 ετών και θα πρέπει να κλαδεύονται από ειδικό κλαδευτή και μάλιστα παρουσία ειδικού γεωπόνου, και όχι από ένα που από τις λίγες πληροφορίες που έχω, είναι καρβουνοποιός στάχτη κάρβουνα και ξύλα δέντρα που θα έπρεπε να φυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού.

Αυτός είναι ο πολιτισμός των γκόλφερ; Αν ναι τότε είναι βάρβαροι και θα πρέπει να πάρουν αμέσως θέση για να μάθει ο κόσμος τι πολιτισμό πρεσβεύουν.

Πολιτισμός κύριοι του Γκολφ δεν είναι να καταστρέφουμε αλλά να δημιουργούμε. Πέστε μας σας παρακαλώ εδώ και 40 χρόνια τι κάνατε; μόνο την καρέκλα σας και το χόμπι σας.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικολογικό είναι και οικονομικό διότι ο σκοπός φαίνεται να είναι άλλος, διότι ο τρόπος που κόβονται τα δέντρα μόνο εμπόριο θυμίζει.

Πρόκειται για χιλιάδες τόνους ξύλα και για μερικούς τόνους λάδι που αν τα μετατρέψουμε σε ευρώ πρέπει να είναι πάνω από εκατό χιλιάδες ίσως και πολύ περισσότερα.

Κύριε Ριχάρδο Λαμπίρη Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ επειδή η κοινωνία μας είναι μικρή και οι φήμες οργιάζουν περί μαϊμού διαγωνισμό, παρακαλώ προς αποκατάσταση της αλήθειας και την τιμή της εταιρείας να σταματήσετε αμέσως το τσεκούρεμα των δέντρων και να προβείτε άμεσα στη δημοσίευση του διαγωνισμού (αν έγινε ποτέ) στον τοπικό τύπο.

Και αντί να κουτσουρεύετε δέντρα και να αφήνετε να γκρεμίζονται κτίρια από αδιαφορία κάντε κάτι το βόλεμα είναι κακό για όλους.

Πιστεύω ότι αυτά που συμβαίνουν στο Γκολφ δεν εκφράζουν ούτε τους βουλευτές ούτε το κυβερνητικό έργο.

Με αγάπη για τον τόπο μας».