Ποινή φυλάκισης σε 28χρονο για επίθεση στο λιμάνι

Συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω σε 28χρονο Ροδίτη για την επίθεση που έκανε σε 30χρονη κάτοικο Ρόδου αλλά και στον λιμενικό που προσπάθησε να την βοηθήσει!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από πέντε χρόνια και χθες ο 28χρονος βρέθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιώργου Κυπραίου μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την οποία και επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στον κατηγορούμενο (ένα έτος για κάθε παθόντα), έξι μήνες φυλάκισης για την οπλοχρησία, ενώ έπαυσε η ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της παράνομης βίας και της παράνομης οπλοφορίας, δηλαδή κατά συγχώνευση 2 έτη και 9 μήνες φυλάκιση.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, όλα έγιναν στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 κατά την επιστροφή του 28χρονου και της 30χρονης από επίσκεψη, όπου για άγνωστους λόγους το ζευγάρι λογομάχησε.

Τότε ο 28χρονος άρπαξε την 30χρονη από τα μαλλιά και την γρονθοκόπησε στο μάτι και στο κεφάλι. Στη συνέχεια χτύπησε το κεφάλι της πάνω στο αυτοκίνητό του προκαλώντας της βαριές σωματικές βλάβες, καθώς γνώριζε ότι η παθούσα έφερε κύστη στον εγκέφαλο.

Στη συνέχεια ο 28χρονος κρατώντας ένα ξύλινο ρόπαλο που είχε στο αυτοκίνητο του χτύπησε την 30χρονη στην πλάτη και στο αριστερό χέρι. Ακούγοντας τις φωνές ένας Λιμενικός που διέρχονταν από το σημείο σταμάτησε προκειμένου να βοηθήσει και τότε δέχτηκε την επίθεση του 28χρονου ο οποίος τον χτύπησε με το ρόπαλο στο κεφάλι και στο δεξί του χέρι.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ακολούθως ότι ανάγκασε την 30χρονη να μπει στο αυτοκίνητό του, την μετέφερε στο σπίτι του και την κράτησε εκεί παρά τη θέλησή της.