Νέα εποχή στον Δικηγορικό Σύλλογο της Ρόδου

Νέος πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου εξελέγη προχθές ο κ. Βασίλης Περίδης!

Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε προχθές στα γραφεία του συλλόγου, οι δικηγόροι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης τον κ. Περίδη ο οποίος και θα ηγείται πλέον τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου για τα επόμενα τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα από την καταμέτρηση που έγινε ο Βασίλης Περίδης έλαβε  177 ψήφους έναντι 174 ψήφους που πήρε ο συνυποψήφιος του κ. Σάββας Λυριστής.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά έχουν ως εξής:
Ψήφισαν: 360
Λευκά:8
Άκυρα:1
Έλαβαν:
Βασίλης Περίδης: 177
Σάββας Λυριστής: 174
 

Ο Σάββας Λυριστής που έχασε την προεδρία για 3 ψήφους
Ο Σάββας Λυριστής που έχασε την προεδρία για 3 ψήφους


«Καλή, δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία»
Δηλώσεις στη «Ροδιακή» για την εκλογή του στη θέση του προέδρου έκανε ο κ. Βασίλης Περίδης λέγοντας τα εξής:

«Το μήνυμα το οποίο εστάλη σε αυτές τις εκλογές είναι ότι το δικηγορικό σώμα ήθελε αφενός την ανανέωση και αφετέρου ήθελε να υπάρχει κάποιος έμπειρος στο διοικητικό συμβούλιο ο οποίος να μπορεί ουσιαστικά να καθοδηγήσει τους νέους συναδέλφους και να τους βοηθήσει στο να παραχθεί κάποιο έργο. Απόδειξη αυτού είναι το ότι το νέο δ.σ. αποτελείται από 9 νέους συναδέλφους.

Πέραν αυτού πιστεύω ότι ενωμένοι όπως είμαστε, διότι και ο Σάββας Λυριστής είναι ένας αξιόλογος συνάδελφος, έντιμος και ηθικός, θα υπάρξει μία άριστη συνεργασία. Άλλωστε και οι νέοι συνάδελφοι μέλη του δ.σ. έχουν τη διάθεση για να προσφέρουν στο σύλλογο. Τα προβλήματα μας είναι πολλά, πολυτέλεια δεν υπάρχει στο να μην εργαστούμε ενωμένοι και αυτός θα είναι ο στόχος μας : Καλή συνεργασία, δημιουργική και αποτελεσματική!»

Σε ερώτηση για το ποια θέματα θα τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος απάντησε:

«Το βασικό πρόβλημα που αυτή τη στιγμή υπάρχει είναι το θέμα του Κτηματολογίου το οποίο αγγίζει την πλειοψηφία των συναδέλφων, διότι από αυτό βιοπορίζονται πάρα πολλοί συνάδελφοι, τα προβλήματα της καθημερινότητας των δικηγόρων είναι ένα άλλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, τη μείωση της δικηγορικής ύλης, το Δικαστικό Μέγαρο που θα πρέπει τουλάχιστον να επισκευαστεί ή ακόμη και κάποιες υπηρεσίες του αν μπορέσουμε σε βάθος χρόνου να μεταφερθούν εντός του κέντρου ή κάπου άλλου (αυτό θα το δούμε) και σε συνεργασία και με άλλους φορείς».

«Διαφάνεια, συλλογικότητα, αξιοκρατία, σκληρή δουλειά»
Ευχαριστήριο μήνυμα για την στήριξή τους και στις δύο ψηφοφορίες απέστειλαν ο κ. Σάββας Λυριστής και οι επτά υποψήφιοι σύμβουλοι του στο οποίο συγχαίρουν τον νέο πρόεδρο για την εκλογή του, αναφέρονται στο μήνυμα των εκλογών αλλά και στα όσα θα τηρήσουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

«Αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλες και όλους τους συναδέλφους που στήριξαν την προσπάθειά μας τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών μας.
Η δέσμευσή μας απέναντί τους είναι ότι θα φανούμε αντάξιοι των ψήφων εμπιστοσύνης τους τηρώντας απαρέγκλιτα όλα όσα επικοινωνήσαμε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
 

Το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο: Δόθηκε εντολή για ουσιαστική διεκδίκηση των δικαίων μας, για διαφάνεια, για συλλογικότητα, για αξιοκρατία, για σκληρή δουλειά.

Πιστεύουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει να λειτουργήσει ως ομάδα πάνω στη βάση αρχών και θέσεων αποκλειστικά και μόνο προς το συμφέρον του κλάδου μας.
 

Συγχαίρουμε το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, κ. Βασίλειο Περίδη για την εκλογή του και ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία σε όλα τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Μετά τιμής,
Λυριστής Σάββας
Αντωνιάδη Μάρα
Ζιώγα Δέσποινα
Λεβέντης Στέργος
Μαλιαράκης Χριστόδουλος
Ροδίτη Ελένη
Ρωμαίος Φώτης
Σαλαμαστράκης Σπυρίδων

Το νέο δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Πρόεδρος: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΕΡΙΔΗΣ

Μέλη:
ΣΑΒΒΑΣ ΛΥΡΙΣΤΗΣ
ΚΑΤΣΙΜΠΡΗ ΕΙΡΗΝΗ – ΜΑΡΙΝΑ (Νινέτα) του Μιχαήλ  
ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ-ΒΑΡΔΕΛΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (Πέπη) του Αντωνίου  
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΑΡΑ του Ελευθερίου-Αναστασίου  
ΚΑΡΑΟΛΑΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ του Αντωνίου  
ΣΑΛΑΜΑΣΤΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Δημητρίου  
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΟΣ του Μιχαήλ  
ΒΕΡΒΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου  
ΚΑΝΤΙΔΕΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ιωάννη  
ΒΡΟΥΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου

 

Πέπυ Παπαπαύλου
Πέπυ Παπαπαύλου

 

Ανθούλα Καραολάνη
Ανθούλα Καραολάνη

 

Γιάννης Βρούχος
Γιάννης Βρούχος

 

Δημήτρης Βερβέρης
Δημήτρης Βερβέρης

 

Μάρα Αντωνιάδη
Μάρα Αντωνιάδη

 

Μιχάλης Καντιδενός
Μιχάλης Καντιδενός

 

Νινέτα Κατσιμπρή
Νινέτα Κατσιμπρή

 

Στέργος Λεβέντης
Στέργος Λεβέντης

 

Σπύρος Σαλαμαστράκης
Σπύρος Σαλαμαστράκης