Τα παιδιά διδάχθηκαν ομαδικότητα και εθελοντισμό

Με ένα πολύ όμορφο παιχνίδι πόλης γιόρτασε το Τοπικό Τμήμα της Ρόδου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, τα 85 χρόνια ιστορίας του, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο κέντρο της πόλης. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, και οι δεκάδες συμμετέχοντες που χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες, κλήθηκαν να περάσουν απο διάφορους σταθμούς και να πραγματοποιήσουν διάφορες δραστηριότητες.

Μικροί και μεγάλοι έπαιξαν, γέλασαν και διδάχτηκαν την ομαδικότητα και τον εθελοντισμό, με γνώμονα την πρωτοβουλία, τη φύση, την ομαδική ζωή, το διαφορετικό, την προσωπικότητα, τη σκέψη, την άποψη, την κίνηση αλλά και την ψυχαγωγία.
 


Για οδηγό τους είχαν ένα χάρτη της  πόλης, οι  σταθμοί στους οποίους κλήθηκαν να πάνε, σχημάτιζαν επάνω στο χάρτη το νούμερο 85.

Απάντησαν σε ερωτήσεις, πήραν συνέντευξη από περαστικούς, τραγούδησαν τραγούδια, έπαιξαν παιχνίδια και έδωσαν παλμό στην πόλη. 

Στο τέλος όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν στον πεζόδρομο του Ακταίον, σχηματίζοντας το νούμερο 85, ενώ έπαιξαν τοξοβολία, κινητικά παιχνιδοτράγουδα και ζωγράφισαν σε ένα πανό.

Για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού, ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η συμβολή του Δήμου Ρόδου που παραχώρησε για 4 ώρες μέρος του πεζόδρομου του Ακταίον,  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρόδου που άφησε τα παιδιά να φωτογραφηθούν με μηχανές και περιπολικά, ενώ αστυνομικοί της διεύθυνσης εξήγησαν τι σημαίνει το επάγγελμα του αστυνομικού.

Σημαντική ήταν και η συμβολή της εταιρείας "Φίλεμα Ροδίων" που χορήγησε για τις ανάγκες του παιχνιδιού, παραδοσιακά μελεκούνια αλλά και του αθλητικού συλλόγου "Φλόγα" χάρη στον οποίο τα παιδιά δοκίμασαν τις ικανότητες τους στην τοξοβολία. Καταλυτική ήταν και  η συμβολή και του 1ου Συστήματος Προσκόπων που βοήθησε στη διεξαγωγή του παιχνιδιού.
 


Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο τη σωστή διαπαιδαγώγηση παιδιών και νέων εφήβων και μια είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εθελοντικές οργανώσεις.

Με δυναμικά προγράμματα, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά και τους νέους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και με πίστη στις αξίες να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας. 
 


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Το Σάββατο (02.12.2017) το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη παιδιών και ενηλίκων μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Ρόδου προκειμένου να ενημερωθούν για το ρόλο του Αστυνομικού στην κοινωνία μας, αλλά και για θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους. 
 


Τους «επισκέπτες» υποδέχτηκαν Αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, προσωπικό του επιτελείου της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι πραγματοποίησαν ενημέρωση για το έργο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα παρείχαν χρήσιμες συμβουλές για θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής.Τα παιδιά και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μέσα, οχήματα και εξοπλισμό, που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σημειώνεται ότι, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ανταποκρίνονται θετικά σε αιτήματα παροχής ενημερωτικών διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών.