Δυναμικό “παρών”  του Γιάννη Περδίκη από την ΚΕΔΕ

«Παρών» στα αυτοδιοικητικά μας πράγματα «δηλώνει» ότι εξακολουθεί να είναι, και μάλιστα με ηχηρό τρόπο, ο πρώην Αντιδήμαρχος και επί αρκετά χρόνια ένα από τα κορυφαία στελέχη της Δημοτικής Αρχής Ρόδου, κ. Γιάννης Περδίκης, ο οποίος, αν και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος σήμερα, τον τελευταίο χρόνο, ως γνωστόν, έχει αποστασιοποιηθεί από το Δήμο.

Διότι, τι άλλο μπορεί να σημαίνει ότι έπειτα από πολλούς μήνες «σιωπής» και απουσίας από το δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε δελτίο τύπου για την παρουσία του στο ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ; 
Εδώ και ενάμιση χρόνο, μετά την παραίτησή του από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την αποδοχή της από τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο με τρόπο που έκανε αίσθηση, ο κ. Περδίκης μοιάζει να έχει αποστασιοποιηθεί από τα δημοτικά μας πράγματα. Ήδη, είχε σταματήσει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της δημοτικής πλειοψηφίας ενώ με αποκορύφωμα τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Δήμαρχος τον έθεσε εκτός παράταξης, το «διαζύγιό» του από την κοινή πορεία με τη σημερινή Δημοτική Αρχή έμοιαζε αναπόφευκτο.

Έκτοτε, η δημόσια παρουσία του είναι σπάνια και περιορίστηκε σε μία συνέντευξη (στη «Ρ») και μία παρουσία σε συνεδρίαση του δ.σ. για να εκφράσει τη διαφωνία του με το χειρισμό της Δημοτικής Αρχής σε ένα οικονομικό θέμα.
Μετά από αρκετό καιρό, λοιπόν, ο κ. Περδίκης αιφνιδιάζει και πάλι, συμμετέχοντας στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, από τη στιγμή που είναι σύνεδρος, αλλά κάνοντας και την παρουσία του αισθητή αφού, μέχρι στιγμής, μόνο ο Δήμαρχος Ρόδου εξέδιδε δελτίο τύπου γι’ αυτό!
Μάλιστα, έχει μία σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και φωτογραφίζεται μαζί του, όπως και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, στέλνοντας έτσι το ανάλογο μήνυμα ότι είναι «παρών». Τώρα, αυτό το τελευταίο μπορεί να ερμηνευθεί ότι δεν έχει εγκαταλείψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση επειδή βρίσκεται εκτός Δημοτικής Αρχής αλλά και ότι μπορεί να τον βλέπουμε πιο συχνά από εδώ και πέρα, ειδικά όταν μπούμε…σε προεκλογική περίοδο!

Με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη
Με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη

 Συγκεκριμένα, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Περδίκης για την παρουσία του στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, αναφέρει τα παρακάτω:
«Με κεντρικό μήνυμα “ Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα”, η ΚΕΔΕ διοργάνωσε το Ετήσιο Τακτικό της Συνέδριο από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στα Ιωάννινα.
Στο συνέδριο συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου  και του Δήμου Ρόδου ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών και δημοτικός σύμβουλος  κ. Περδίκης  Ιωάννης.
Στο επίκεντρο του Συνεδρίου τέθηκε το ζήτημα της μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την αποκέντρωση, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως τα οικονομικά των δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών και η τοπική ανάπτυξη.
 

Με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη
Με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

Στα πλαίσια του συνεδρίου ο κος  Περδίκης Ιωάννης είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον υπουργό Εσωτερικών  Πάνο Σκουρλέτη  ( γνωστοί από τα φοιτητικά χρόνια)  και με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε.  Γιώργο Πατούλη.
Αποψη του κ. Περδίκη,  για να καταστεί η τοπική αυτοδιοίκηση ισχυρή και κατ’ επέκταση οι δήμοι, είναι να αλλάξουν  πρωτίστως  οι πολίτες  τα κριτήρια  με τα οποία   επιλέγουν τους υποψηφίους που θα ψηφίσουν ,ώστε με όποιο εκλογικό σύστημα και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές αυτό που  θα έχει σημασία είναι να εκλέγονται οι ’’ άριστοι’’  των τοπικών κοινωνιών και όχι όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις   οι ‘’αρεστοί’’. 
Να αλλάξουμε λοιπόν πρώτα  εμείς ……….γιά να μπορέσουμε να επιτύχουμε το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου».