Ξεμπέρδεψε ο Κώστας Χρυσοχοΐδης από τις κατηγορίες για το «Koriopolis»

Την ενοχή συνολικά τριάντα προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011, το γνωστό «Koriopolis», πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση, κα Παγώνα Ζάκκα.

 Ανάμεσά τους βρίσκονται και άνθρωποι  που είχαν ή έχουν ακόμα και σήμερα σχέση με το Διαγόρα, τρία παιχνίδια του οποίου θεωρούνται χειραγωγημένα.

 Είναι οι:

-Νίκος Παντέλης, σημερινός προπονητής του Διαγόρα και τότε της Ηλιούπολης, που κατηγορείται για δωροδοκία-δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα).

-Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαιριστής, που κατηγορείται για δωροδοκία-δωροληψία και ξέπλυμα.

-Στάθης Προβατίδης, ποδοσφαιριστής, που κατηγορείται για δωροληψία και ξέπλυμα.

-Πέτρος Ρουτζιέρης, γενικός αρχηγός της ομάδας, που κατηγορείται για δωροληψία και ξέπλυμα.

-Παύλος Δήμου, ποδοσφαιριστής, για δωροδοκία.

-Χάρης Ταμπάσης, τερματοφύλακας και προπονητής τερματοφυλάκων, που κατηγορείται

για δωροληψία.

 Επιπλέον, ο Ροδίτης μάνατζερ Μάκης Σιδηρόπουλος κατηγορείται για δωροδοκία-δωροληψία και ξέπλυμα.

Τα επίμαχα παιχνίδια

-Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1 για το Κύπελλο Ελλάδος, με υπαίτιους τους Ζαβαντία, Γεωρτσιάκο, Ρουτζιέρη, Πουλόπουλο, Προβατίδη, Τσεκερίδη, Ταμπάση.

-Διαγόρας-Πιερικός 3-0, για την Football League, με υπαίτιους τους Ζαβαντία και Δήμου.

-ΠΑΣ Γιάννινα-Διαγόρας 5-0, για την Football League, με υπαίτιους τους Σιδηρόπουλο και Τσεκερίδη.

 Ξεμπέρδεψε ο Χρυσοχοΐδης

Υπενθυμίζεται, πως ογδόντα τέσσερις ήταν αρχικά οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων του 2011. Ανάμεσά τους ήταν και ο τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Διαγόρας, Κώστας Χρυσοχοΐδης, για τον οποίο η ταλαιπωρία λαμβάνει τέλος, καθώς η εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωσή του.

Πλημμεληματικού χαρακτήρα

Σημειώνεται ότι η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες άνω των 15.000 ευρώ είναι το μοναδικό αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, όμως και αυτό ενδέχεται να συμπαρασυρθεί από το κύριο αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος, που είναι πλημμέλημα. Ως εκ τούτου, πολλοί εικάζουν πως όσοι από τους κατηγορούμενους καταδικαστούν, θα πέσουν στα «μαλακά». 

 Οι άνθρωποι που εμπλέκονται με το Διαγόρα επιμένουν στην αθωότητά τους και αισιοδοξούν για την τελική έκβαση της υπόθεσης.