Μια λαμπρή εκδήλωση στη Ρόδο,  από υπέροχους ανθρώπους (φωτορεπορτάζ)

Για την επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στο Ροδίνι προς τιμή των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες , μίλησαν χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρόδου κα Άννα Ζωάννου και η διοργανώτρια κα Σύλβια Αντώναρου.

Επρόκειτο για τη δεύτερη επίδειξη μόδας που έγινε με τη συμμετοχή Παραολυμπιονικών και ΑμΕΑ, αποδεικνύοντας ότι «δεν υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι, υπάρχουν μόνο άνθρωποι», όπως είναι και το μήνυμα που θέλησε να περάσει η εκδήλωση.

Ξεκινώντας η κα Ζωάννου καλωσόρισε την κα Αντώναρου η οποία, όπως είπε, τους μετέφερε την εμπειρία της πάνω σ’ αυτό το μεγάλο εθελοντικό έργο που κάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Είπε, λοιπόν, ότι, πριν από λίγο καιρό, είχαν κάνει μία κουβέντα στο γραφείο του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και η κα Αντώναρου ήδη είχε σχεδιάσει τι μπορεί να γίνει στο νησί της Ρόδου για τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες, μια και ασχολείται με αυτό το θέμα εδώ και πολλά χρόνια.

Ως γνωστόν, η εκδήλωση έγινε στις 3 Δεκεμβρίου που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ και η ίδια πιστεύει ότι από το λίγο διάστημα που έγιναν αυτές οι ετοιμασίες «βγήκε κάτι πάρα πολύ όμορφο, πολύ ζεστό, κάτι πρωτόγνωρο για το νησί μας», όπως είπε και ευχαρίστησε τη διοργανώτρια.

Η Αντιδήμαρχος, δεν παρέλειψε ακόμη ν’ αναφέρει ότι στάθηκαν δίπλα τους κάποιοι χορηγοί και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Ιντζά. Έτσι, έφθασαν στο νησί μας χρυσοί παραολυμπιονίκες, όλη η ομάδα της κας Αντώναρου και διοργανώθηκε μία πολύ όμορφη βραδιά.

Σύμφωνα με την κα Ζωάννου, ως Δήμος αγκάλιασαν αυτή τη δράση, είχαν κοντά τους όλο το προσωπικό των δομών της Κοινωνικής Πολιτικής, πολίτες-εθελοντές, όλους τους φορείς της Κοινωνικής αλληλεγγύης που μετά από πολλές συνεργασίες ήταν και αυτή τη φορά δίπλα τους, εκπροσώπους των συλλόγων κτλ. και ήταν πολύ ευχάριστο γιατί το μήνυμα από αυτή την εκδήλωση ήταν της χαράς και της ελπίδας.

«Ήταν μία εκδήλωση αισιοδοξίας, χαράς, αγκαλιάς, ζεστασιάς και με πολλά μηνύματα γι’ αυτά τα παιδιά και πιστεύω ότι, την επόμενη φορά, θα έχουμε πολύ καλύτερα πράγματα να δείξουμε, μια που υπάρχει διάθεση και ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι ανοιχτός σ’ αυτές τις εκδηλώσεις που πραγματικά θέλει να συμμετέχει ο Δήμος και να είναι δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν το χρόνο τους, την ψυχή τους ολόκληρη, για να γίνουν ευτυχισμένα αυτά τα παιδιά», κατέληξε η κα Ζωάννου.

Από την πλευρά της, η κα Αντώναρου, καταρχήν, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που συνεργάστηκε μαζί τους, ιδιαιτέρως την κα Ζωάννου, τον Δήμαρχο και όλο το δημοτικό συμβούλιο αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «απέδειξαν ότι το νησί των Ιπποτών έχει Ιππότες!». Η ίδια μίλησε για πολύ ζεστούς ανθρώπους οι οποίοι στήριξαν την ενέργεια αυτή και πίστεψαν πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους ότι μπορεί να γίνει. Και είπε, στη συνέχεια: «Είμαστε μία ομάδα τριάντα ατόμων, ήρθαμε από την Αθήνα εθελοντικά, μη έχοντας κανένα σκοπό να κερδίσουμε κάτι παρά μόνο να διδάξουμε την αγάπη που μπορούμε να προσφέρουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους και το σημαντικότερο την ένταξή τους στην καθημερινότητα».

Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου, ήταν μαγική, σύμφωνα με την ίδια. Ανέφερε, ακόμη, ότι ένταξη στην καθημερινότητα για τους ίδιους σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν μόνο άνθρωποι.

Όσο για τα μελλοντικά τους σχέδια είναι να έρθουν πάλι στη Ρόδο να το ξανακάνουν, να βρίσκονται πάλι εδώ χρυσοί παραολυμπιονίκες κοντά τους, να είναι άνθρωποι που τίμησαν και την Ελλάδα αλλά τιμούν και καθημερινά την αναπηρία γιατί αυτό σημαίνει αγάπη και δεν είναι «ρετσινιά», όπως τόνισε. Μάλιστα, η κα Αντώναρου, κλείνοντας δεν παρέλειψε να πει ότι ΑμΕΑ, σημαίνει η έγκυος, η τρίτη ηλικία, το σπασμένο πόδι που θέλει αποθεραπεία. Άρα, δεν είναι μόνο η αναπηρία, ΑμΕΑ είμαστε όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Στα σχέδιά τους, τέλος, είναι στις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου να δείξουν ακόμα περισσότερα πράγματα που αφορούν στα παιδιά αυτά αφού με γνώμονα πάντα την ψυχική τους υγεία είναι εδώ για να τα στηρίζουν.