«Εθελοντική αιμοδοσία  στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ρόδου»

Ο σύλλογος διδασκόντων σε συνεργασία με το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου και το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρόδου, διοργάνωσαν την Τετάρτη 6/12/2107, στην αίθουσα συνεδριάσεων του σχολείου εθελοντική αιμοδοσία με τεράστια επιτυχία.

Οι μαθητές αγκάλιασαν την εκδήλωση ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών κατά πολύ.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πολλοί μαθητές παρέμειναν και μετά το πέρας το ωραρίου του σχολείου για να δώσουν αίμα επειδή δεν πρόλαβαν στην κανονική διάρκεια, εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 58 φιάλες αίματος (αριθμός ρεκόρ σύμφωνα με την αιμοδοσία του Νοσοκομείου Ρόδου)!

Είναι αξιοσημείωτο ότι η διοργάνωση ήταν πρωτοβουλία του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου το οποίο ανέλαβε και την οργάνωση της αιμοδοσίας.

Πολύτιμοι συνεργάτες και αρωγοί της προσπάθειας αυτής από την αιμοδοσία του Νοσοκομείου οι ιατροί κ. Γκουιντάλια Μαρία και Σακελλαρίδου Φωτεινή, η επισκέπτρια Υγείας κ. Παυλίδου Αργυρώ και η Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων κ. Ξυπολυτά Αικατερίνη.

Ο σύλλογος διδασκόντων αισθάνεται υπερήφανος για τους μαθητές του σχολείου μας και ευχαριστεί θερμά την αιμοδοσία του Νοσοκομείου (να επισημάνουμε ότι οι κ. Παυλίδου και Ξυπολυτά ήρθαν στο ρεπό τους, ενώ η ιατρός κ. Γκουιντάλια είχε φροντίσει για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και καθηγητών το προηγούμενο χρονικό διάστημα).

Ο Διευθυντής
Καραμήτσας Ιωάννης