Έντονη αντίδραση των ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου

«Ό,τι κερδήθηκε με αίμα δεν θα το σβήσει καμία κυβέρνηση με τα μολύβια της», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Τονίζουν συγκεκριμένα:

«­Η συμφωνία για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης φέρνει νέα μέτρα που θα τα φορτωθούν χιλιάδες εργατικές οικογένειες.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετσοκόβει τους μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

Ξεπουλά τη δημόσια περιουσία που φτιάχτηκε από τον ιδρώτα των εργαζόμενων. Προχωρά σε κατασχέσεις των σπιτιών της φτωχολογιάς, προσπαθεί να αιφνιδιάσει και να βάλει στο γύψο, το δικαίωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, την ΑΠΕΡΓΙΑ.

Από την άλλη θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων με συνεχή νομοθετήματα, τους επιδοτεί μέσω των «ματωμένων πλεονασμάτων» με ζεστό χρήμα, τους παρέχει φθηνά εργατικά χέρια, έχοντας εξασφαλίσει το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις.

Στον κλάδο μας οι εργοδότες  απαιτούν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς ωράρια και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η απλήρωτη και αδήλωτη εργασία τείνει να γίνει καθεστώς. Η κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους δουλειάς μοιάζει με σύγχρονο κολαστήριο, ολοένα και περισσότερο εντατικοποιείται η εργασία, αυξάνεται η εκμετάλλευση.

Η εργοδοσία εκμεταλλεύεται την ανασφάλεια, την ανεργία, επενδύει στην διαίρεση μεταξύ των εργαζόμενων και στον μικρό βαθμό οργάνωσης των ίδιων στα συνδικάτα τους.

Αξιοποιεί όλο τον ιδεολογικό και κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, των άλλων κομμάτων, οι οποίες στηρίζουν τις "παρεμβάσεις" που θα ενισχύσουν τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων στα συνδικάτα, μόνο μικρά παιδιά μπορούν να ξεγελάσουν.

Θέλουν να βάλουν κάτω από τον έλεγχό τους, τους αγώνες των εργαζομένων, ώστε να μην αμφισβητούνται τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και τραπεζιτών.  Όλων αυτών που, στο όνομα της κερδοφορίας τους, απαιτούν εδώ και χρόνια να παρθούν μέτρα για τις απεργίες, ώστε να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο να τσακίζουν κάθε έννοια δικαιώματος των εργαζομένων και να επιβάλουν χειρότερους όρους δουλειάς, να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στη δράση των συνδικάτων.
Μετά από τις αντιδράσεις των συνδικάτων και των εργαζομένων, με ελιγμό η κυβέρνηση αποφάσισε την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας.

Η απόσυρση του νομοσχεδίου είναι προσωρινή!

Τα ταξικά συνδικάτα δεν «μασάμε» στις άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουμε αποφασιστική απάντηση. Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδική στις 14 του Δεκέμβρη!

Να σημάνει Ξεσηκωμός - Απεργούμε στις 14 Δεκέμβρη».