Ανακατεύει την τράπουλα  ο Φώτης Χατζηδιάκος στο Δήμο Ρόδου

Με αλλαγές στην ηγετική ομάδα της Δημοτικής Αρχής σχεδιάζει να πορευτεί για το υπόλοιπο της θητείας ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, δίνοντας πάντα έμφαση στον (πολύπαθο) τομέα της καθημερινότητας και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ρ», ο Δήμαρχος σχεδιάζει νέο «ανασχηματισμό» στο Διοικητικό Σχήμα της Δημοτικής Αρχής μέσα στον Ιανουάριο, επιχειρώντας νέες τομές και ανακατανομή ρόλων αφού γνωρίζει ότι το 2018 θα είναι μία καθοριστική χρονιά για την πορεία προς τις εκλογές το 2019.

Η Δημοτική Αρχή έχει να αντιμετωπίσει διάφορα θέματα, όπως καλύτερου συντονισμού μεταξύ των μελών της, δρομολόγηση των λεγόμενων μεγάλων έργων αλλά και εκείνων που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας, την ίδια στιγμή που μόνιμο “αγκάθι” παραμένει η περιορισμένη οικονομική δυνατότητα του Δήμου, μετά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα ειδικά στο κέντρο της πόλης και η έλλειψη χώρων στάθμευσης έχει αναγνωριστεί πλέον και από τον ίδιο τον Δήμαρχο ως το νούμερο ένα πρόβλημα για το ροδίτη αλλά και για τον επισκέπτη, με άμεσο αντίκτυπο και στην τουριστική κίνηση στην πόλη. Έτσι, τουλάχιστον η έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία πάρκινγκ είναι κάτι που φαίνεται ότι επείγει για τη Δημοτική Αρχή.

Η αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, για την οποία έχουν γίνει βήματα, και συγκεκριμένα των πλέον εμβληματικών ακινήτων του Δήμου, αποτελεί ένα ακόμη μεγαλόπνοο στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή, στο οποίο σαφώς και ο κ. Χατζηδιάκος θέλει να επιδείξει μία πρόοδο αν όχι την επόμενη χρονιά, μέχρι το τέλος της θητείας.

Στον τομέα που αποκαλούμε «καθημερινότητα» τώρα, εμφανές είναι το άγχος του Δημάρχου να υπάρξει βελτίωση με διάφορες μικροπαρεμβάσεις (βλ. ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, συντηρήσεις) που όμως συμβάλουν στην αναβάθμιση της εικόνας κυρίως στην πόλη. Ωστόσο, το θέμα είναι για τον πολίτη είναι αρκετά αυτά;

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ρ», λοιπόν, στον επικείμενο «ανασχηματισμό», ο Δήμαρχος αναμένεται να αλλάξει την ηγεσία της ΔΕΡΜΑΕ, δηλαδή τον σημερινό Πρόεδρό της κ. Γιώργο Κακούλη. Η Εταιρία, ως γνωστόν, αντιπροσωπεύει το πιο εμπορικό κομμάτι του Δήμου καθώς διαχειρίζεται τα υποκαταστήματά του που πλέον έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες και μέσα στη χρονιά επίκειται να παραχωρηθούν και άλλα.

Στο νέο σχήμα αναμένεται να προστεθεί ένας ακόμη Αντιδήμαρχος, πιθανόν στις Τεχνικές Υπηρεσίες, καθήκοντα υπενθυμίζεται που ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος, μετά την αντικατάσταση του κ. Δώρου Κωνσταντίνου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αλλαγή θα έχουμε και στην Αντιδημαρχία Μεσαιωνικής Πόλης όπου έχει τοποθετηθεί ο κ. Τέρης Χατζηιωάννου ως αντικαταστάτης του κ. Κωνσταντίνου.
Δεν αποκλείεται όμως να έχουμε και άλλες αλλαγές, όπως στην Αντιδημαρχία Τουρισμού που μέχρι σήμερα έχει η κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου ή ακόμα και στο σχήμα  (σ.σ. όχι στην Προεδρία) της ΔΕΥΑΡ.
Στόχος του Δημάρχου είναι με αυτή την ηγετική ομάδα που θα προκύψει από τον «ανασχηματισμό» να πορευτεί στις εκλογές το 2019, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία που δίνει σε αυτές τις αλλαγές.

Τέλος, ο κ. Χατζηδιάκος έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του ότι το χρόνο που απομένει μέχρι το τέλος της θητείας θα ρίξει ειδικό βάρος στην καθημερινότητα και μάλιστα θα εποπτεύει ο ίδιος τις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του πολίτη και την εκτέλεση των έργων.