Ελεύθερη χωρίς όρους  46χρονη επιχειρηματίας

Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία της 46χρονη εκπρόσωπος εταιρείας η οποία κατηγορείται για απάτη επί τω δικαστηρίω.

Η υπόθεση αφορά χρηματικό ποσό ύψους 115.000 ευρώ τα οποία φέρεται να όφειλε η εταιρεία που εκπροσωπεί η 46χρονη σε εργολάβο για εργασίες που εκτέλεσε. Η δε συνολική αξία των εργασιών ανέρχονταν μαζί με το ΦΠΑ σε 140.000 ευρώ.

Ωστόσο τις 115.000 ευρώ, καθώς ο εργολάβος δεν τις εισέπραξε τις διεκδίκησε μέσω δικαστηρίου, καταθέτοντας αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τον Οκτώβριο του 2015 η 46χρονη κατηγορείται ότι εμφάνισε στο δικαστήριο επιταγές με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι είχε εξοφληθεί ο εργολάβος και μάλιστα ότι του είχε καταβληθεί επιπλέον το ποσό των 89.493 ευρώ δηλαδή συνολικά περίπου 250.000 ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε υπέρ του εργολάβου και σύμφωνα με αυτή υποχρεώνει την εταιρεία να του καταβάλλει εξολοκλήρου το οφειλόμενο ποσό, ωστόσο σε βάρος της 46χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη επί τω δικαστηρίω και χθες συνοδευόμενη από το συνήγορο της κ. Μηνά Τσέρκη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 46χρονη όχι μόνο αρνήθηκε τα όσα της καταλογίζονται αλλά επεσήμανε πως δεν στοιχειοθετείται και το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται.
Μετά την απολογία της, η 46χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της επιβληθεί κάποιος όρος.