Επιστολή του Φ. Ζαννετίδη στον υπουργό Οικονομικών για τον φόρο κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και στην υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Αξιότιμη κα Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή υποβάλουμε ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αίτημα παράτασης της διατήρησης, μέχρι 31-12-2018, του καθεστώτος του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη, που ισχύει στα Δωδεκάνησα και λήγει στις 31/12 του τρέχοντος έτους.

Η παράταση αυτή θα ανακουφίσει τους επαγγελματίες των νησιών μας, που πέραν των άλλων ευεργετημάτων που η Πολιτεία διαχρονικά είχε αναγνωρίσει στα νησιά και που πλέον έχουν καταργηθεί, θα είναι και μια απόδειξη ότι αναγνωρίζετε την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας και των συνθηκών που αυτή διαμορφώνει στον ευαίσθητο νησιωτικό χώρο. Πιστεύουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα αυτή, αφού και πέρυσι ανταποκριθήκατε θετικά και δώσατε παράταση.

Είμαστε σίγουροι ότι παρά τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα μας και της σημερινής οικονομικής της οντότητας, η κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου δεν θα φέρει ουσιαστικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά, αντιθέτως, θα επιφέρει στους ήδη δοκιμασμένους επαγγελματίες και πολίτες των νησιών, ακόμη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση και εξουθένωση.

Με την ελπίδα της ικανοποίησης του αιτήματος μας

Διατελούμε

Με τιμή,

Φιλήμονας Ζαννετίδης
Αντιπεριφερειάρχης