Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λέσχης Lions Ρόδου

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των παιδιών δημοτικών σχολείων της περιοχής μας στο κάλεσμα της Περιφέρειας και της Λέσχης Lions Ρόδου να φέρουν τρόφιμα από το σπίτι τους για να δοθούν σε ευάλωτες οικογένειες στο νησί μας καθώς, όπως έκανε γνωστό χθες η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Χαρούλα Γιασιράνη, συγκεντρώθηκαν εξακόσιες τσάντες!

Η κα Γιασιράνη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, αναφέρθηκε σε μία σειρά δράσεων των αρμοδιοτήτων της, με πρώτη αυτή που έλαβε χώρα τις δύο προηγούμενες ημέρες, σε συνεργασία με τη Λέσχη Lions Ρόδου και γίνεται στα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, η Λέσχη Lions πήρε την πρωτοβουλία και επισκέφθηκαν την εντεταλμένη σύμβουλο ο Πρόεδρός της κ. Γιάννης Χατζημανώλης μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο, και της ζήτησαν να συνεργαστούν και να συλλέξουν τρόφιμα από τα παιδιά των δημοτικών σχολείων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων με στόχο να τα δώσουν στο κοινωνικό παντοπωλείο. Φυσικά, η ίδια αποδέχθηκε την πρόταση με μεγάλη χαρά και, όπως είπε, την υλοποίησαν μεθοδικά, έστειλαν προσκλήσεις σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης και βρήκαν πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

Έτσι, στο  Μετροπόλ Multicinema έγιναν προβολές ταινιών για παιδιά και αντί εισιτηρίου το κάθε παιδί έφερνε τρόφιμα από το σπίτι του. Και δήλωσε η κα Γιασιράνη: «Ο λόγος που το κάναμε μ’ αυτό τον τρόπο είναι για να μυήσουμε τους νεοσσούς της κοινωνίας μας στην κοινωνική αλληλεγγύη. Να εμφυσήσουμε, λοιπόν, στα παιδιά να δίνουν κάτι από το περίσσευμά τους. Αυτό που έχουν περίσσιο στο σπίτι τους. Δεν θέλησα να τα βάλουμε στη διαδικασία να πάνε ν’ αγοράσουν κάτι».

Ευχαρίστησε, στη συνέχεια, τόσο τον Πρόεδρο της Λέσχης τον κ. Χατζημανώλη, όσο και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Τσιριμπή και το μέλος του Δ.Σ. κα Μιχαλία Δέδε, που ήταν αυτοί που συντόνισαν τη δράση. Μέσα σε δύο μέρες, λοιπόν, συγκέντρωσαν 600 τσάντες με τρόφιμα τα οποία χθες μεταφέρθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο και θα δοθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων σε άπορες οικογένειες της Ρόδου που, όμως, δεν έχουν πρόσβαση σ’ αυτό επειδή δεν είναι ενταγμένες στο μητρώο του.

Η κα Γιασιράνη, θέλησε, ακόμη, να ευχαριστήσει το ΜΕΤΡΟΠΟΛ Multicinema το οποίο διέθεσε δωρεάν τις αίθουσές του, και ειδικά τον κ. Ευθύμιο Κωνσταντινίδη, όπως και την Εταιρία Odeon που έδωσε δωρεάν τις παιδικές ταινίες.

Ερωτηθείσα σχετικά, η ίδια είπε, ακόμη, ότι έχει γίνει μία σημαντική αύξηση των πόρων προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο από πόρους της Περιφέρειας, έχει αυξηθεί και το μητρώο των ωφελούμενων αφού η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε σήμερα να μην ευαισθητοποιείται στην κοινωνική μέριμνα προς τους πολίτες που έχουν τέτοιες ανάγκες.

Έτσι, έγκαιρα αντιλήφθηκαν τις ανάγκες και αύξησαν την επιχορήγηση ενώ κατέβασαν και τα κριτήρια έτσι ώστε να επωφελείται περισσότερος κόσμος αφού δυστυχώς οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη έχουν αυξηθεί. Μάλιστα, η δράση του κοινωνικού παντοπωλείου διευρύνεται και στ’ άλλα νησιά, όπως στην Κω και τη Λέρο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και το ΤΕΒΑ που δίνει τρόφιμα στην Περιφέρεια. Πρόκειται για το μεγάλο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας που υλοποιείται στην επαρχία Καλύμνου και στην επαρχία Καρπάθου-Κάσο. Δεν παρέλειψε, επίσης, να σημειώσει ότι, κάθε χρόνο, για όσους δεν έχουν τα τυπικά προσόντα για να ενταχθούν στο μητρώο του κοινωνικού παντοπωλείου, το γραφείο του Περιφερειάρχη μοιράζει τρόφιμα με διακριτικότητα και αξιοπρέπεια.

Ημερίδα
Στη συνέχεια, η κα Γιασιράνη αναφέρθηκε στη  στενή συνεργασία που έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα με το Κέντρο έρευνας  του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και υλοποιούν ημερίδες και σεμινάρια γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής με εισηγητές εξέχοντες διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό, στο σεμινάριο σήμερα εισηγητής θα είναι ο πρέσβης επί τιμή κ. Παύλος Αποστολίδης ο οποίος θα μιλήσει για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως είπε, πρόκειται για θέματα που όχι απλά αφορούν την περιφέρειά μας και τα Δωδεκάνησα αλλά είναι πολύ σημαντικά και θα επωφεληθούν 60 συμπολίτες μας από τη Ρόδο που τα παρακολουθούν με σκοπό να επικοινωνήσουν τις εξελίξεις. Στόχος είναι να γίνει πιο κατανοητή η εξωτερική πολιτική και οι εξελίξεις που διαδραματίζονται αυτή την περίοδο στην περιοχή μας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αποστολίδης ήταν Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ και υπήρξε Διοικητής της ΕΥΠ και η εμπειρία του είναι εξαιρετικής σημασίας.

Εκπαιδευτική άσκηση
Τέλος, η κα Γιασιράνη αναφέρθηκε σε μία εκπαιδευτική άσκηση με τις εθελοντικές ομάδες που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο.

Κάθε χρόνο, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχει καθιερωθεί να διοργανώνεται ένα εκπαιδευτικό διήμερο στις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο.

Φέτος, σε συνεργασία με τις ομάδες, επέλεξαν ως θεματική τα πλημμυρικά φαινόμενα γιατί, όπως είπε, έχουν γίνει πλέον μία πραγματικότητα που συμβαίνει κάθε χρόνο και είναι ένα φαινόμενο που διευρύνεται, δεν είναι πλέον τόσο σπάνιο, και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Την εκπαίδευση θα κάνουν έμπειρα στελέχη της ΠΥΡ στις κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία. Η κα Γιασιράνη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις εθελοντικές ομάδες γιατί είναι «οι απαραίτητοι κρίκοι στην προστασία του τόπου μας».