Τρία χρόνια από το θάνατο  του Γεράσιμου Μαμαλίγκα

Τρία χρόνια συμπληρώνονται στις 9-12-2017, από την εκδημία του Λυκειάρχη Γεράσιμου Δημ. Μαμαλίγκα.
Ολοι εκείνοι που υπήρξαν μαθητές, συνάδελφοι και φίλοι του θα τον θυμούνται πάντοτε ως ένα εξαίρετο πνευματικόν άνθρωπο.


Ο Γεράσιμος υπήρξε παιδί πολύτεκνης οικογένειας, του πατρός Δημητρίου Μαμαλίγκα από την πόλη της Ρόδου, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Σταυρού Ιεροσολύμων και πρεσβυτέρου, Οικονόμου, Πνευματικού Δικαστή και ταμίου του Ιερού Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Νικολάου Καΐρου και της πρεσβυτέρας Σοφίας, το γένος Δεσποτίδου, από την Αμοργό, που καταγόταν από λευιτική οικογένεια.

Απόφοιτος της Αμπετείου Σχολής Καΐρου και αριστούχος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπηρέτησε ως καθηγητής των φιλολογικών μαθημάτων στο τέως 6/τάξιο Αχιλλοπούλειο Γυμνάσιο, παρθεναγωγείο της Ελληνικής κοινότητας Καΐρου, στο τέως 6τάξιο Βενετόκλειο Γυμνάσιο Ρόδου, ως Γυμνασιάρχης στο τέως 6/τάξιο Γυμνάσιο Κω, ως Λυκειάρχης στο Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου και ως αναπληρωτής επιθεωρητής στην Επιθεώρηση Μέσης Εκπαιδεύσεως Ρόδου.

Ως καθηγητής της Ιστορίας και των Αρχαίων Ελληνικών υπήρξε μοναδικός. Οσοι διατέλεσαν μαθητές του είναι καλοί γνώστες των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας. Κατώρθωνε να προκαλεί το ενδιαφέρον τους και να χαράσσει με ανεξίτηλα χρώματα τις γνώσεις τους αναπτύσσοντας παράλληλα την κριτική τους ικανότητα.

Για τους συναδέλφους και φίλους του ήταν πάντοτε ο πολύτιμος και καλοκάγαθος άνθρωπος.
Ως οικογενειάρχης υπήρξε πρότυπο συζύγου και πατέρα.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Μια παλιά του μαθήτρια
Ε.Ζ.Μ.

Ρόδος 27 Νοεμβρίου 2017