Εικόνες απογοήτευσης  στην καρδιά της Ρόδου

Σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί ο χώρος που βρίσκεται ανάμεσα στην πρόνοια και το κέντρο κοινότητας, στο Παλιό Νοσοκομείο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η "Ροδιακή", στον χώρο, που φυσικά δεν είναι ο μόνος γεμάτος με σκουπίδια στο παλιό Νοσοκομείο, βρίσκει κανείς απο σκουπίδια έως και σύριγγες, σε ένα μέρος απο το οποίο περνάει καθημερινά δεκάδες κόσμου.

Πλαστικές σακούλες και ποτήρια, αλλά και διάσπαρτες σύριγγες απο τους δεκάδες χρήστες ναρκωτικών, έχουν μετατρέψει τον χώρο σε μια μικρή χωματερή.

Έναν χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, φιλοξενώντας αρκετές υπηρεσίες του Δήμου μας. Που δυστυχώς, μετά τη μεταστέγαση του Νοσοκομείου της Ρόδου, σε ένα άλλο μεγαλύτερο, αφήσαμε αυτό τον χώρο να ρημάζει και να ερημώνει, και πάρα πολλά μέρη του κτιρίου ανεκμετάλλευτα.

Και ενώ κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλές διαφορετικές λύσεις για το πως μπορεί να αξιοποιηθούν τα κτίρια, στ' αλήθεια δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση, προκειμένου να πάψει ο χώρος να ερημώνει και να λεηλατείται κατά καιρούς απο ναρκομανείς και όχι μόνο...

Όπως πρόσφατα ανέφερε σε άρθρο της η "Ροδιακή", 17 χρόνια μετά, έχουμε αφήσει αυτό το κτίριο να ρημάζει, με ένα μεγάλο μέρος του να έχει μετατραπεί σε ερείπιο, και ταυτόχρονα μια μεγάλη εστία μόλυνσης στο κέντρο της Ρόδου.