Ξεκίνησε το συνέδριο  της Ένωσης Περιφερειών

Ξεκίνησαν χτες το απόγευμα με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 5ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με κεντρικό θέμα «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: η Δύναμη των Περιφερειών, Δύναμη των Πολιτών».

Στο επίκεντρο του Συνεδρίου κατά τη σημερινή μέρα των ομιλιών πρόκειται να βρεθεί η μεταρρύθμιση στο κράτος και η μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση καθώς και θεσμικά-οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα των Περιφερειών, θέματα πολιτικής προστασίας, το μεταναστευτικό – προσφυγικό και η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών. Κατά τις σημερινές εργασίες του θα παρουσιαστούν εισηγήσεις και θ’ ακολουθήσουν  ομιλίες Περιφερειαρχών, μελών του ΔΣ της ΕΝΠΕ και συνέδρων. Οι εργασίες του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το απόγευμα με την έγκριση του απολογισμού και την έκδοση ψηφίσματος.

Χτες το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλίες του προέδρου της ΕΝΠΕ περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού των υπουργών Eσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη διοικητικής μεταρρύθμισης Όλγας Γεροβασίλη, και αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, χαιρετισμούς πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων.

Οι σύνεδροι ανέρχονται σε 293 και είναι:
-Οι 13 Περιφερειάρχες,
-Οι 156 Αντιπεριφερειάρχες,
-και οι εκπρόσωποι των Περιφερειακών Συμβουλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας. Στο συνέδριο θα παραβρεθούν και εκπρόσωποι της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής:  
08.30 – 10.00
ΘΕΣΜΙΚΑ
OIKONOMIKA – ANΑΠΤΥΞΙΑΚΑ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Eισηγήσεις Περιφερειαρχών
Εισηγήσεις Μελών Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
10.00 – 16.00
Ομιλίες – Τοποθετήσεις Συνέδρων

16.00 -17.00
Έγκριση Απολογισμού Οικονομικής Διαχείρισης Έτους 2016
Εισήγηση Επιτροπής Ψηφίσματος
Έγκριση Ψηφίσματος
Δευτερολογία Προέδρου ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστού
17.00
Λήξη Εργασιών