Τους έταξε μεζονέτες κι έγινε...καπνός

Τους έταξε μεζονέτες κι έγινε...καπνός

Τους έταξε μεζονέτες κι έγινε...καπνός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2156 ΦΟΡΕΣ

Αναζητείται με ένταλμα 50χρονος Άγγλος

Τους πήρε χρήματα για να αναγείρει, κοντά στη Λάρδο, τέσσερις οικοδομές τις οποίες ουδέποτε τους μεταβίβασε, ενώ αντίθετα έβαλε υποθήκη το οικόπεδο και τα κτίσματα και έλαβε ο ίδιος δύο δάνεια συνολικής αξίας 453.000 ευρώ!

Ο λόγος για 50χρονο Άγγλο ο οποίος αναζητείται από τις διωκτικές αρχές της χώρας μας για να δικαστεί για την υπόθεση αυτή, κατηγορούμενος για απάτη τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση του αλλοδαπού που διώκεται από το 2016 με ένταλμα που εξέδωσε για αυτόν η ανακρίτρια Ρόδου, επρόκειτο να εκδικαστεί προχθές στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση έως την σύλληψη του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου όλα ξεκίνησαν το 2001, χρονιά κατά την οποία ο 50χρονος Βρετανός που διέμενε στη Ρόδο ήρθε σε επαφή με δύο συμπατριώτες του στους οποίους και εμφανίστηκε ως επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο των οικοδομικών εργασιών. Έπεισε λοιπόν τους δύο Άγγλους ένα οικόπεδο κοντά στη Λάρδο έκτασης 250 τ.μ. και μέσα σε αυτό να αναλάβει να τους κτίσει τέσσερις μικρές κατοικίες (studios) 21 τ.μ. η κάθε μία.

Το κόστος για την ανέγερση αυτών των κατοικιών θα ανερχόταν συνολικά στο ποσό των 104.915 ευρώ. Εκμεταλλευόμενος την άγνοια που είχαν οι δύο Βρετανοί για τους νόμους που ισχύουν στη χώρα μας αλλά και την καλοπιστία τους, ο 50χρονος τους έπεισε να αγοράσουν το ακίνητο χωρίς όμως να το μεταβιβάσουν αλλά ούτε και να προβούν σε κάποια άλλη συμβολαιογραφική πράξη, καθώς αυτό – τους είπε- ότι τους συμφέρει καλύτερα.

Μάλιστα τους ζήτησε να του καταβάλλουν ως προκαταβολή το ποσό των 32.282 ευρώ για τα έξοδα του συμβολαίου που θα γινόταν. Μετά από λίγο καιρό ωστόσο ο 50χρονος είπε στους συμπατριώτες του ότι άλλαξαν τα δεδομένα και τελικά δεν θα τους έκτιζε τέσσερις μικρές κατοικίες αλλά μία μεγάλη κατοικία έκτασης 84 τ.μ. μέσα στο ίδιο ακίνητο, έναντι του ποσού των 80.704 ευρώ.

Όμως ούτε και για αυτό επρόκειτο να καταρτιστεί συμβόλαιο πώλησης και μεταγραφής της κυριότητας, ενώ τους έπεισε ότι έτσι συνηθίζεται και τελικά στις 11 Μαρτίου 2003 υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό, βάση του οποίου αναλάμβανε ο κατηγορούμενος δήθεν την υποχρέωση να πουλήσει και να μεταβιβάσει με την αποπεράτωση των εργασιών ανέγερσης της οικοδομής, την κυριότητα του οικοπέδου και του ακινήτου που θα είχε κτιστεί, ελεύθερη οποιονδήποτε βαρών, οπότε και θα υπογραφόταν το οριστικό συμβολαιογραφικό αγοραπωλητήριο συμβόλαιο.

Την ίδια μέρα οι δύο Βρετανοί έχοντας πειστεί από τα όσα τους είπε ο 50χρονος συμπατριώτης τους, του έδωσαν το ποσό των 64.100 ευρώ ως δόση για την κάλυψη του συμφωνηθέντος τιμήματος, με την ρητή υπόσχεση του κατηγορουμένου ότι η τυχόν διαφορά μεταξύ της αξίας του οικοπέδου με το ακίνητο που θα κτιζόταν και του συνολικού ποσού των 96.382 ευρώ που είχαν καταβάλλει, θα τους επιστρεφόταν όταν και υπό τον όρο ότι θα πωλούνταν τα τέσσερα κτίσματα από την εταιρεία του 50χρονου.

Πράγματι οι εργασίες των οικοδομών ολοκληρώθηκαν οι παθόντες έμειναν σε αυτές από τα τέλη Μαΐου 2004 όμως μεταβίβαση ουδέποτε έγινε με τον 50χρονο να την αναβάλλει συνεχώς. Αντίθετα το 2004 τα κτίσματα επιβαρύνθηκαν με δύο δάνεια που έλαβε ο 50χρονος από τράπεζες για 103.200 ευρώ και 350.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς τα έβαλε υποθήκη!
Μετά από όλα αυτά οι δύο Βρετανοί κατέθεσαν μήνυση κατά του 50χρονου συμπατριώτη τους και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής