«Άσσος» σαν «διπλό» για τη Σύμη, με φωνές του Ευαγόρα

Από τη δεύτερη αγωνιστική είχε να γευτεί τη χαρά μίας νίκης η Σύμη και τα κατάφερε χθες, ως τυπικά γηπεδούχος, επί του Ευαγόρα, του οποίου επικράτησε με 3-1 για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.

Παρότι «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο και είχε την υπεροχή , η νικήτρια του ματς συνάντησε αντιστάσεις και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αγχώθηκε, καθώς ο Ευαγόρας κατάφερε να προηγηθεί.  Ήταν το 22’, όταν ο Πάνο βρήκε με ωραία σέντρα τον Μανιά, δίνοντάς του την ευκαιρία να σκοράρει με σουτ από τα όρια της μικρής περιοχής. 

Η ισοφάριση ήρθε για τους νησιώτες από το πουθενά, περίπου ως… δώρο από τον αντίπαλό τους. Στο 35’, μετά από κακή συνεννόηση των Ζούνη και Καμαριώτη και λάθος του τελευταίου, ο Στεφάνου έκλεψε κάνοντας με εύκολο πλασέ το 1-1.

 Το πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης εξελίχθηκε ισορροπημένα, με τη Σύμη να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο 65’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρίκκα. Η «εσχάτη των ποινών» καταλογίστηκε για χέρι του Πελαρδή, απόφαση για την οποία οι του Ευαγόρα διαμαρτύρονται έντονα, όπως  «φωνάζουν» και  για το δεύτερο πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος τους στο 88’ και με το οποίο διαμορφώθηκε από τον Ρίκκα το τελικό 3-1, μετά από ανατροπή του ίδιου από τον Πιστόλα (υποστηρίζουν πως η παράβαση έγινε έξω από τη μεγάλη περιοχή).

Στο 92’, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε βολέ του Ζούνη από το κέντρο, που ξεγέλασε τον Χατζηπέτρο.   Μετά το τέλος του αγώνα, έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών σημειώθηκε ένταση, καθώς οι παράγοντες του Ευαγόρα «στόλισαν» με ουκ ολίγα «γαλλικά» τον διαιτητή Παβασιλείου. Ο τελευταίος επιφυλά-xθηκε, με αναφορά στο Φ.Α., να συντάξει συμπληρωματική έκθεση. Βοηθοί ήταν οι Τσέτσος και Αυγενικού Α.

Οι συνθέσεις:
Σύμη: Χατζηπέτρος Σπ., Καραγιάννης, Χατζηπέτρος Ν., Στεφάνου, Ρίκκα, Τσαουσέλης, Χατζηπέτρος Μ., Πράπι Γ. (82’ Κόξα), Κυπριώτης Ε. , Πράπι Α., Κατσιμπράκης.
Ευαγόρας: Καμαριώτης (46’ Μιχαλάκης), Ζούνης, Ευαγγέλου (73’ Στάμος),Πιστόλας, Πελαρδής, Αράπης, Τριανταφύλλου (59’ Ρούτσι), Χατζηκωνσταντής, Καπέσιος, Πάνο, Μανιάς.