«Ανακαλέστε το μηδενισμό, αλλιώς…»

Η ομάδα κορασίδων του Ανταγόρα δε μετέβη στην Κάλυμνο την περασμένη Πέμπτη για τον προγραμματισμένο αγώνα με την ΕΑΚΑ και μηδενίστηκε αφού ο διαιτητής συμπλήρωσε κανονικά το Φύλλο Αγώνα και δεν συνέτρεξε λόγος αναβολής (ήδη η αναμέτρηση εκκρεμούσε εδώ κι ένα μήνα).

Όμως, ο Ανταγόρας πέρασε στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρονται σκληρές φράσεις όπως «κάκιστος προγραμματισμός», «άρνηση επικοινωνίας», «ύφος χιλίων καρδιναλίων» και «απαράδεκτη, ελλιπής και ατυχέστατη συνεργασία». Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι αν δεν ανακληθεί ο μηδενισμός, το σωματείο θα κινηθεί νομικά για την απόδοση ευθυνών.

Αναλυτικά η επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου, Μάριος Πλούμπης: «Στην εποχή της μετριότητας δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου.

Με μεγάλη σπουδή, ικανοποίηση, ίσως και ανακούφισή σας, είδαμε την ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου να αποφασίζει το μηδενισμό του ΠΑΣ Ανταγόρα Κω στο παιχνίδι με την ομάδα της ΕΑ Καλύμνου.
Κύριοι της ΤΕ, βάσει ποιου εγγράφου ορίσατε το παιχνίδι ΕΑ Καλύμνου – ΠΑΣ Ανταγόρας Κω στις 07/12/2017, ημέρα Πέμπτη, ημέρα σχολείου; Αλήθεια, έχετε ενημερωθεί ότι μετά το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, στο νησί, λόγω των καταστροφών σε σχολικά συγκροτήματα, πραγματοποιούνται πλέον μαθήματα κάθε απόγευμα;

Κατά την κρίση σας, θα έπρεπε, λοιπόν, οι νεαρές αθλήτριες να μην πάνε σχολείο σήμερα, παίρνοντας μέρος στο ορισθέν παιχνίδι! Μάλιστα για δεύτερη φορά, αφού η ομάδα του ΠΑΣ Ανταγόρα Κω (Τμήμα Παγκορασίδων) είχε αναγκαστεί να μεταβεί στην Κάλυμνο την 27η Οκτωβρίου (ημέρα σχολικών υποχρεώσεων). Δεν αρνηθήκαμε, θέλοντας να δείξουμε πνεύμα συνεργασίας με την Τ.Ε. – εφιστώντας όμως την προσοχή σας, σε τέτοια φαινόμενα κάκιστου προγραμματισμού!

Γιατί άραγε τέτοια σπουδή, όταν μέχρι και σήμερα εκκρεμούν για διάφορους λόγους – και σίγουρα όχι λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων – οχτώ (8) αναμετρήσεις;

Στη δε προσπάθειά μου, ως Πρόεδρος του Συλλόγου, να επικοινωνήσω τόσο με την κ. Μπαφίτη Ανδριάνα – Πρόεδρο της ΤΕ ΕΟΚ - όσο και την προηγούμενη εβδομάδα με τον κ. Χατζηαντωνίου Φιλήμονα, συνάντησα άρνηση επικοινωνίας ή ύφος χιλίων καρδιναλίων, όπως σήμερα.

Να σας ενημερώσω, λοιπόν, κ. Μπαφίτη, ότι όχι μόνο δεν είμαι υποτακτικός σας αλλά είθισται ΘΕΣΜΙΚΑ – αν σας λέει κάτι ο όρος – να είστε ΕΣΕΙΣ στις υπηρεσίες του κάθε συλλόγου, μέσω της συνεργασίας και της επικοινωνίας με την εκάστοτε Διοίκηση, και όχι το αντίστροφο! Η δε μέθοδος επίλυσης προβλημάτων κάθε φορά “από τον Άννα στον Καϊάφα” κρίνεται ΠΛΕΟΝ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ!

Η εμπειρία μου σε διευθυντικές θέσεις ευθύνης τα τελευταία είκοσι έτη, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μου δίνει τη βεβαιότητα σύγκρισης και να κρίνω τη συνεργασία της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου με το σωματείο του ΠΑΣ Ανταγόρα Κω, ως απαράδεκτη, ελλιπή και σίγουρα ατυχέστατη!

Ανακαλέστε το μηδενισμό άμεσα, ορίστε το παιχνίδι σε ημερομηνίες που σας έχουμε προτείνει και συμφωνούν και τα δύο σωματεία. Αλλιώς, δεν αφήνετε άλλο περιθώριο στο σωματείο του ΠΑΣ Ανταγόρα Κω και σε εμένα προσωπικά, από το να κινήσω πλέον τις διαδικασίες αναζήτησης και απόδοσης ευθυνών της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου μέσω της νομικής οδού, καθότι δεν μπορεί οι αδυναμίες και αστοχίες σας σε θέματα προγραμματισμού αγώνων, κωλυσιεργία με δελτία αθλητών, ενημέρωση, αλληλογραφία κ.ά., να κρύβονται κάτω από το χαλί και να εμφανίζεται κάθε φορά το σωματείο ως μη συνεργάσιμο και αναξιόπιστο».