Απεβίωσε ο δήμαρχος Τήνου, Σίμος Ορφανός - Συλληπητήριο μήνυμα από Γ. Χατζημάρκου και Φ. Χατζηδιάκο

Ο εν ενεργεία δήμαρχος Τήνου, Σίμος Ορφανός «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 57 ετών.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tinostodays.

Ο Σίμος Ορφανός γεννήθηκε το 1960 στην Τήνο, όπου έζησε τα μαθητικά του χρόνια. Το 1977, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εκεί τελείωσε το Λύκειο. Είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Σουράνη και έχουν τέσσερα παιδιά.

Το 1984, επέστρεψε στην Τήνο και εργάστηκε στις επιχειρήσεις του πατέρα του, Ιωάννη Ορφανού. Από το 1991 που ο πατέρας του εκλέχθηκε Δήμαρχος Τήνου, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το τεχνικό γραφείο του και τις επιχειρήσεις του.

Διετέλεσε δήμαρχος Τήνου από το 2007 έως το 2010 και εξελέγη ξανά το 2014.

Πηγή: iefimerida.gr


Συλληπητήρια δήλωση του Γ. Χατζημάρκου

Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου για την απώλεια του Δημάρχου Τήνου, Σίμου Ορφανού. Ενός ανθρώπου που ταύτισε την πορεία της ζωής του με την προσφορά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και ζήλο για πολλά χρόνια, με τους αγώνες του για τη νησιωτικότητα, με την έντονη κοινωνική παρουσία και δράση του σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής του τόπου του.

Η πρόωρος χαμός του, συνιστά απώλεια για το νησί του και για την αυτοδιοίκηση του Νοτίου Αιγαίου, όπου είχε ακόμη πολλά να δώσει.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκφράζω στην οικογένειά του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια.

O Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου


Συλληπητήριο μήνυμα του Φ. Χατζηδιάκου

Ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο θλιβερό άκουσμα του αδόκητου θανάτου του Δημάρχου Τήνου Σϊμου Ορφανού , προέβη στο ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα:

«Η είδηση του αδόκητου θανάτου του Δημάρχου Τήνου μας γέμισε απέραντη θλίψη.Έφυγε από κοντά μας ένας ξεχωριστός άνθρωπος.

Ο εκλιπών, υπηρέτησε επί σειρά ετών με ήθος, εντιμότητα και αφοσίωση την Αυτοδιοίκηση. Τίμησε την θέση του με συνέπεια και αγάπη για προσφορά για τον τόπο του, αφήνοντας σε όλους παρακαταθήκη ως φωτεινό παράδειγμα τις αρχές και τις αξίες του.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Καλό ταξίδι φίλε Σίμο.

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Φώτης Χατζηδιάκος


Συλληπητήρια και από τον Χ. Κόκκινο

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε όσους αγαπούν το Σίμο Ορφανό, δήμαρχο Τήνου, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας για το αιώνιο ταξίδι. Υπήρξε αγωνιστής της ζωής, άριστο αυτοδιοικητικό στέλεχος, αγαπούσε την Τήνο και ήταν δημιουργικός και δραστήριος.

Φίλε Σίμο, θα σε θυμόμαστε πάντα. Αιωνία η μνήμη!»

Χαράλαμπος Κόκκινος
Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.