Προφυλακίστηκε ο Αλβανός που είχε συλληφθεί στο λιμάνι για διακίνηση ναρκωτικών

Προφυλακίστηκε ο Αλβανός που είχε συλληφθεί στο λιμάνι για διακίνηση ναρκωτικών

Προφυλακίστηκε ο Αλβανός που είχε συλληφθεί στο λιμάνι για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 426 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 35χρονος Αλβανός που κατηγορείται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 50 γραμμαρίων ηρωίνης και μισού κιλού ακατέργαστης κάνναβης, που εξιχνιάστηκε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του αλλοδαπού αλλά και του 49χρονου Έλληνα που επίσης κατηγορείται στην ίδια υπόθεση, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Έτσι χθες το πρωί ο 35χρονος Αλβανός συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος δήλωσε εξαρτημένος από τα ναρκωτικά εδώ και δέκα χρόνια και είπε ότι εκείνος αγοράζει από τον 49χρονο έλληνα και όχι το αντίθετο όπως ο συγκατηγορούμενος του έχει καταθέσει.

Μάλιστα είπε πως, ο 49χρονος εκμεταλλευόμενος την ασθένεια του διακινεί ποσότητες ναρκωτικών και διερωτήθηκε πως γίνεται να βρίσκει τόσα πολλά χρήματα που απαιτούνται για να προμηθεύεται ποσότητα ηρωίνης 2-3 γραμ. ημερησίως όπως ο ίδιος είχε πει στην απολογία του.

Ο 35χρονος Αλβανός αναφέρθηκε επίσης και στους λιμενικούς, οι οποίοι όπως είπε δεν έχουν δικαίωμα έρευνας εκτός λιμενικής ζώνης καταλήγοντας έτσι στο συμπέρασμα ότι ο 49χρονος συνελήφθη στο λιμάνι με τα 50 γραμ. ηρωίνης και εξεταζόμενος τον «έδωσε» ως έμπορο. Ωστόσο για την ακατέργαστη κάνναβη είπε ο αλλοδαπός ότι την είχε προμηθευτεί για δική του χρήση σε μία προσπάθεια να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη και πως σε καμία περίπτωση δεν έχει πουλήσει στον συγκατηγορούμενό του.

Ο αλλοδαπός ζήτησε συγγνώμη για τη πράξη του και τόνισε ότι είναι «θύμα ναρκωτικών και όχι διακινητής ναρκωτικών».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 35χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Σημειώνεται πως σε ότι αφορά τον 49χρονο Έλληνα έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έκαναν οι Λιμενικοί στην Παστίδα βρήκαν τον 49χρονο να κατέχει επάνω του ηρωίνη βάρους 50,4 γραμ και στον 35χρονο το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 35χρονου Αλβανού όπου και εντοπίστηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους χιλίων πεντακοσίων τριάντα ενός γραμμαρίων (1.531gr) καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό, τρία (03) κινητά τηλέφωνα καθώς και δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα.

Σε ότι αφορά τους δύο άνδρες προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ τον αλλοδαπό βαραίνει και η κατηγορία της αντίστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξεταζόμενοι προανακριτικά οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται.

Ειδικότερα ο 35χρονος Αλβανός δήλωσε ότι η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους ενάμιση κιλού που βρέθηκε στην κατοχή του, την είχε προμηθευτεί για δική του χρήση από κάποιο άλλον Αλβανό έναντι του χρηματικού ποσού των 1000 ευρώ, ενώ αρνήθηκε ότι πούλησε ηρωίνη στον 49χρονο συγκατηγορούμενό του.

Σε ότι αφορά τον τελευταίο προανακριτικά δήλωσε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών εδώ και πολλά χρόνια και πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος είπε πως τα 50 γραμμάρια ηρωίνης τα αγόρασε από τον 35χρονο αλλοδαπό συγκατηγορούμενο του έναντι του ποσού των 500 ευρώ και πως από τον ίδιο είχε αγοράσει άλλες πέντε ή έξι φορές.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο 35χρονος Αλβανός έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για παρόμοια αδικήματα.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο