Κατείχε την ηρωίνη για δική του χρήση

Κατείχε την ηρωίνη για δική του χρήση

Κατείχε την ηρωίνη για δική του χρήση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 570 ΦΟΡΕΣ

Η ηρωίνη και η ζυγαριά ακριβείας που είχε κρυμμένα στο εσώρουχό του, «έστειλαν» 44χρονο Ροδίτη, κατηγορούμενο στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Κοκκινογένη μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα (προμήθεια – κατοχή προς ιδίαν χρήση) και έπαυσε εφ’ όρου τη ποινική δίωξη για τον 44χρονο.

Ο 44χρονος συνελήφθη όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, τον εντόπισαν στις 10 Αυγούστου 2011 το μεσημέρι στη περιοχή της Ιαλυσού να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα. Όταν ο 44χρονος τους αντιλήφθηκε έριξε στο έδαφος δύο πλαστικές συσκευασίες οι οποίες στη συνέχεια βρέθηκαν και όπως διαπιστώθηκε περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 9 γραμμαρίων και κατασχέθηκαν.

Επίσης σε σωματικό έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει ποσότητα και μία ζυγαριά ακριβείας την οποία την είχε κρυμμένη μέσα στο εσώρουχό του!

Στη συνέχεια η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στο σπίτι του 44χρονου όπου με τη βοήθεια του βρήκαν άλλα 13,6 γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας που είχε κρύψει στην αυλή του σπιτιού του και 0,8 γραμ. σε εμφανή σημείο εντός του σπιτιού καθώς και το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ.

Απολογούμενος στον ανακριτή, ο 44χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι τοξικομανής και παρά τις όποιες προσπάθειες έχει καταβάλλει δεν μπόρεσε να απεξαρτηθεί με δικές του δυνάμεις. Ο ίδιος είχε πει ότι τα ναρκωτικά τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση και τη ζυγαριά για να μην τον κλέβουν όταν τα προμηθεύεται, αλλά και για να ελέγχει τη ποσότητα που κάνει χρήση.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 44χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα