Ήταν κρίμα κι άδικο…

Ήταν  όντως ένα μάτς που το ήθελε το «Ροδίων Αθλησις», που κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια για την κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στα μπαράζ για την άνοδο στην Α1 του βόλεϊ.

Ωστόσο το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, δεν ήταν αυτό που ηθελε…Γνώρισε την ήττα από την δυνατή Δραπετσώνα στο τάϊ μπρέηκ  και  «χρεώνεται» σε διαιτητικό λάθος και μάλιστα του Ροδίτη διαιτητή Σωτήρη Σταματίου.

Στο τέλος δεν άλλαξε τίποτα, γιατί είχαν μηδενισθεί τα περιθώρια,  αλλά εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι πώς κάθε ενέργεια φιλάθλου εκτός παρκέ, πρέπει να ελέγχεται. Πέρασε πολύ καιρός σε αγώνα βόλεϊ  που γίνεται σε κλειστό του νησιού μας, να δούμε να αναγράφεται σε φύλλο αγώνα, αντιπαράθεση μεταξύ διαιτητή και φιλάθλου, ο οποίος είπε στον διαιτητή Σωτήρη Σταματίου για το λάθος του στο 13-12 του τάϊ μπρέηκ  πώς «είναι ντροπή για την προσπάθεια που κάνουμε…»

Τέτοιες ενέργειες πάντως δεν εξάρουν το επίπεδο του αθλήματος όσο άδικες κι αν είναι οι αποφάσεις των διαιτητών.

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ …

Στις διαμαρτυρίες του «Ροδίων», θα πρέπει να σημειωθεί, πώς συγκατατίθεται και η Δραπετσώνα, η οποία στο επίσημο site της αναγράφει για το συγκεκριμένο σημείο του αγώνα, αλλά και για λάθη που προηγήθηκαν τα εξής:   

«Στο 13-12 του 5ου σετ, η Ροδίων διαμαρτυρήθηκε για απόφαση των διαιτητών και είχαν δίκιο. Όμως στο ίδιο σετ και προηγούμενα είχαν γίνει τρία διαιτητικά σφάλματα, σε βάρος μας. Οπότε η διαιτησία των κ.κ. Χρηστίδη και Σταματίου, κρίνεται καλή.»

Όλα αυτά δείχνουν πώς το «Ροδίων» αδικήθηκε στο μάτς με τη Δραπετσώνα και μάλιστα σε καθοριστική στιγμή του αγώνα, από λάθος που δεν άφηνε  περιθώρια επαναφοράς στο παιχνίδι (τελευταίο σετ).

Η ΚΡΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Στο μεταξύ ο Σωτήρης Σταματίου είχε ορισθεί και στον αγώνα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου  με αντίπαλο τον Απόλλωνα της Αθήνας ως β΄διαιτητής, αλλά όπως έγινε γνωστό, αντικαταστάθηκε από την Νικολέτα Κρίτσα επίσης του ΣΥΔΠΕ Δωδεκανήσου.