Έναρξη της δεύτερης ομάδας υποστήριξης για ασθενείς και συγγενείς ασθενών με καρκίνο

Μετά από την πρώτη ανοιχτή ομάδα υποστήριξης για ασθενείς και συγγενείς/φροντιστές ασθενών με καρκίνο, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Ιούλιο του 2017,  ανακοινώθηκε η έναρξη της δεύτερης ομάδας υποστήριξης.  

 Ο Διεθνής Σύλλογος Δωδεκανήσου που το 2016 για πρώτη φορά στο νησί της Ρόδου διοργάνωσε την πρώτη Ομάδα Υποστήριξης για τον καρκίνο, προχωράει σε συνεργασία με το Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδ/σου «Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή» και μαζί στηρίζουν το έργο και της δεύτερης ομάδας υποστήριξης.

Πρόκειται για μια ομάδα με κύριο στόχο να υποστηρίξει κάθε άνθρωπο που έχει έρθει σε άμεση επαφή με τον καρκίνο, μέσα από τον ρόλο του ως ασθενή, ως φροντιστή, ως συγγενή ή ως φίλου και αφορά τόσο τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί στο παρελθόν όσο και εκείνους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι με την ασθένεια.

Η Ομάδα Υποστήριξης επιδιώκει να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς να αλληλεπιδράσουν, να γνωριστούν, να μιλήσουν και να ακούσουν ο ένας τον άλλον, καθώς και να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους σχετικά με την εμπειρία τους.

Η Ομάδα αναμένεται να ξεκινήσει τις συναντήσεις της τον Φεβρουάριο του 2018, οι οποίες θα πραγματοποιούνται ανά δύο εβδομάδες το μήνα με διάρκεια 1,5 ώρα ανά συνάντηση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Την Ομάδα Υποστήριξης συντονίζουν εθελοντικά δυο ειδικευμένες ψυχολόγοι:

η Άννα Κλαδογένη, εκπαιδευμένη στη Ψυχοθεραπεία Gestalt, τη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία και εκπαιδευόμενη στη Δεκτική Μουσικοθεραπεία GIM και η Φλώρα Χατζημανώλη, εκπαιδευμένη στη Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία και τη Συστημική Ψυχοθεραπεία και εκπαιδευόμενη στην Παιγνιοθεραπεία.

Όλοι όσοι συνδέονται με κάποιον τρόπο με τον καρκίνο, είναι ευπρόσδεκτοι να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στην ομάδα! Ωστόσο, ο αριθμός των μελών της ομάδας θα είναι περιορισμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα: 6938373954, 6938653985 ή 6977366850,  Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 – 16. 00.