Φυλάκιση 11 ετών σε ροδίτη για διακεκριμένες κλοπές

Φυλάκιση 11 ετών σε ροδίτη για διακεκριμένες κλοπές

Φυλάκιση 11 ετών σε ροδίτη για διακεκριμένες κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2145 ΦΟΡΕΣ

Από το Μονομελές Εφετείο επί κακουργημάτων

Συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 33χρονο Ροδίτη για τρεις υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών στις οποίες κατηγορούνταν.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη υπόθεση ο 33χρονος κρίθηκε ένοχος με τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, άλλα τέσσερα άτομα από τα οποία τα δύο κρίθηκαν αθώα και οι λοιποί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Βαλεντίνα Παπαμανώλη και Δήμος Μουτάφης.
Για αυτή την υπόθεση ο 33χρονος είχε συλληφθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2013 με ένταλμα σύλληψης ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από ζαχαροπλαστείο και τελικά από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει άλλες δέκα!

Ο ίδιος όμως καταδικάστηκε και για άλλη μία υπόθεση διακεκριμένων κλοπών για την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Και για αυτή την υπόθεση το δικαστήριο αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά στον 33χρονο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 33χρονος είχε συλληφθεί στις 26 Ιανουαρίου 2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καθώς από τη προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί αλλά και από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψαν τρεις διαρρήξεις καταστημάτων και μία κλοπή αυτοκινήτου τις οποίες φαίνεται να τις είχε διαπράξει μόλις δύο 24ωρα πριν τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα:
• Το χρονικό διάστημα από 25-01-2012 βραδινές ώρες έως 26-01-2012 πρωινές ώρες διέρρηξε δυο καταστήματα (καφετέριες), από τα οποία το ένα το είχε διαρρήξει και την 06-01-2012 πρώτες πρωινές ώρες
• Την 09-01-2012 αφαίρεσε Ι.Χ. επιβατικό όχημα, το οποίο ανευρέθη την 12-01-2012 στην πόλη της Ρόδου.
Μάλιστα έξω από το κατάστημα που διέρρηξε ο 33χρονος την 25/26-01-2012 βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Τέλος το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο για κλοπή κατ’ εξακολούθηση τον 33χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα για άλλη μία υπόθεση που κατηγορούνταν. Σε αυτή φέρονταν να εμπλέκεται και 36χρονος ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε κλοπή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 μηνών η οποία ανεστάλη επί τριετία.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Βαλεντίνα Παπαμανώλη και Δήμος Μουτάφης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων τα οποία διέρρηξαν οι δύο άνδρες. Έτσι αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες στις 08 και 09-12-2012, οι δράστες κινούμενοι με δίκυκλο, διέρρηξαν τρεις επιχειρήσεις-καταστήματα (υγειονομικού ενδιαφέροντος, είδη δώρων, κομμωτήριο) στη πόλη της Ρόδου και δυο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Αφάντου, αφαιρώντας διάφορα χρηματικά πόσα καθώς και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής βρέθηκε επιμελώς κρυμμένος σε υπαίθριο χώρο και αφού αναγνωρίστηκε αποδόθηκε στην δικαιούχο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου όπου ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο