Αθωώθηκε ο πατέρας για τις  κλοπές που διέπραξαν οι γιοί του

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 40χρονος ο οποίος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στις κλοπές που είχαν διαπράξει σε χωριά της Ρόδου, οι δύο του γιοι και ένας ακόμη ανήλικος.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Νινέτας Κατσιμπρή απάλλαξε τον 40χρονο αθίγγανο από κάθε κατηγορία, καθώς όπως τόνισε ο πατέρας στο δικαστήριο την περίοδο που διαπράχθηκαν οι κλοπές εκείνος εκτελούσε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και δεν γνώριζε κάτι για όσα φέρονται να έκαναν οι γιοι του.

Πατέρας και γιοι αλλά και ένας ακόμη 14χρονος ΡΟΜΑ που εμπλέκεται στην υπόθεση, είχαν εντοπιστεί τον Ιανουάριο του 2016 μετά από «έφοδο» που είχαν κάνει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο, και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δράστες έδρασαν από τον Οκτώβριο έως και τέλος Δεκεμβρίου 2015 σε Θεολόγο, Φαληράκι και Κολύμπια!

Αναλυτικότερα και όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση στοιχείων σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων (modus operandi) οι οποίοι ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κινούνταν με φορτηγό αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές και εισέρχονταν σε κατοικίες, οικόπεδα και αγροκτήματα απ’ όπου αφαιρούσαν, μεταξύ άλλων, κοσμήματα, αλουμίνια και χαλκοσωλήνες.

Για εντοπισμό των δραστών και την πλήρη διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι:
• Την 10.10.2015 το μεσημέρι στην περιοχή Θεολόγος, παραβίασαν αποθήκη και αφαίρεσαν από τον περιβάλλοντα χώρο αντικείμενα αλουμινίου
• Την 24.11.2015 το μεσημέρι στα Κολύμπια, αφαίρεσαν από αυλή κατοικίας είδη υπόδησης

• Την 23.10.2015 το μεσημέρι στην Ιαλυσό, μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία και αφαίρεσαν κοσμήματα
• Την 26.11.2015 πρωινές ώρες στην περιοχή Θεολόγος, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αλουμίνια αντικείμενα από ιδιόκτητο οικόπεδο
• Την 26.11.2015 πρωινές ώρες στην περιοχή Θεολόγος, αφαίρεσαν  χαλκοσωλήνες, τζαμόπορτες και αντικείμενα αλουμινίου από αγρόκτημα
• Την 28.12.2015 στο Φαληράκι, παραβίασαν αποθήκη αφαίρεσαν 150 ξαπλώστρες
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατασχέθηκε, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ωστόσο σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.