Υπεγράφησαν συμβάσεις για την αποκατάσταση των δρόμων

Υπεγράφησαν συμβάσεις για την αποκατάσταση των δρόμων

Υπεγράφησαν συμβάσεις για την αποκατάσταση των δρόμων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1127 ΦΟΡΕΣ

Από τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο

Με στόχο την μόνιμη αποκατάσταση των φθορών και τη συντήρηση των οδοστρωμάτων στο σύνολο της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, υπέγραψε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, δύο νέες συμβάσεις έργου, προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, σύμφωνα με τα αιτήματα όπως αυτά καταγράφονται από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρόδου. Πρόκειται για δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 129.000 ευρώ, των οποίων οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το πέρας των εορτών (10 Ιανουαρίου 2018), με στόχο την βελτίωση του οδικού οδοστρώματος και αποκατάσταση των φθορών.

Συγκεκριμένα η πρώτη σύμβαση έχει τίτλο: «Αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων» και αφορά την εκτέλεση εργασιών που απαιτούνται για την αντικατάσταση τοπικών φθορών (λακκούβων) και την ανακατασκευή μικρών σποραδικών τμημάτων της πόλης, στα οποία παρατηρούνται φθορές, που οφείλονται κυρίως σε παρεμβάσεις τρίτων (ΔΕΗ, ΟΤΕ,) ή άλλους παράγοντες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 60.000 ευρώ περιλαμβανομένου και των απρόβλεπτων, όπως και την αναθεώρηση του ΦΠΑ. Στην ίδια σύμβαση προβλέπεται η καθαίρεση και ανακατασκευή μικρών σποραδικών τμημάτων, σε ότι αφορά τα πεζοδρόμια, όπως και η αποκατάσταση μικρών σποραδικών τμημάτων , κυβόλιθων και πλακών, όπου έχουν παρατηρηθεί φθορές. Η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους (Πρόγραμμα ΣΑΤΑ) και ανάδοχος εταιρία είναι η «Χατζηκάλφας Ανδρέας».

Εργασίες για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, αφορά και η δεύτερη κατά σειρά σύμβαση που υπέγραψε ο κος Χατζηδιάκος.
Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση οδικού δικτύου και πεζοδρομίων στην περιοχή Κρητικά», συνολικού προϋπολογισμού 69,000 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να γίνεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.

Η τεχνική έκθεση του έργου, προβλέπει, μία σειρά εργασιών για τη λειτουργική βελτίωση του οδικού δικτύου, σε τμήμα της παράκτιας οδού στην περιοχή, που αποτελεί μία από τις βασικές εισόδους-εξόδους της πόλης. Συγκεκριμένα προβλέπει, την ανακατασκευή του πεζοδρομίου από το ξενοδοχείο Σιρένε προς Ιαλυσό, μήκους 180 μέτρων, ασφαλτικές εργασίες , με σκοπό την ανακατασκευή τμημάτων του οδικού δικτύου, όπως και την κατασκευή νέου στηθαίου ασφαλείας στην παράκτια πλευρά , όπου θα γίνονται οι παρεμβάσεις.

Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας συνολικού μήκους 120 μέτρων στην οδό Δελμούζου (Αμπέλια ΚΑΙΡ). Η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους (πρόγραμμα ΣΑΤΑ) και ανάδοχος εταιρία αναδείχθηκε η «Κορκίδας Ανδρέας».

Σε συνάρτηση με τη σύμβαση έργου που υπέγραψε ο κος Χατζηδιάκος τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 που προβλέπει εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος σε έντεκα (11) δημοτικές οδούς, συνολικού προϋπολογισμού 243,940 ευρώ και σε συνδυασμό με τις μελέτες που εκπονούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες για το έτος 2018, επιχειρείται μία σημαντική προσπάθεια για τη βελτίωση του συνόλου του οδικού δικτύου της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων.

Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου