ΝΟΔΕ: Στόχος να ξεφύγουμε από την μιζέρια και τις χαμηλές προσδοκίες

Η Νέα Δημοκρατία, όποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές, θα δώσει μία μάχη που θα είναι νικηφόρα και θα είναι μία κυβέρνηση ευθύνης, διαμηνύουν από τη Ρόδο στελέχη της, με αφορμή τη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ, και τονίζουν ότι η παράταξη πρέπει να είναι έτοιμη για τις εκλογές και για την επόμενη μέρα.

«Πυρετός» προετοιμασίας και ανασύνταξης σε οργανωτικό επίπεδο αλλά και αισιοδοξίας για την πορεία του κόμματος όποτε προκηρυχθούν εκλογές, επικρατούν στις τάξεις του κόμματος, όπως διεφάνη και από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στελέχη του και συγκεκριμένα ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. κ. Στέλιος Κονταδάκης, πλαισιωμένος από το νέο Πρόεδρο της περιφερειακής οργάνωσης κ. Γιώργο Σωτηρόπουλο και βέβαια τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Παύλο Μπακίρη. 

Ξεκινώντας ο τελευταίος, καταρχήν, άσκησε κριτική στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι αφού κατάφερε να φθάσει στην εξουσία μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις, συνεχίζει να βρίσκεται στην εξουσία επενδύοντας σε αλλοίωση της πραγματικής καθημερινότητας των πολιτών μέσα από θεατρινισμούς και παίζοντας με τη νοημοσύνη των Ελλήνων.

Εκτός των άλλων, ανέφερε, την τελευταία περίοδο ζούμε μία σειρά από γεγονότα που απομυθοποιούν το αφήγημα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς και την καραμέλα της Αριστεράς ως προστάτιδας των πιο αδύναμων. Παράλληλα, συνεχίζεται η πολιτική της υπερφορολόγησης σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους, σε πολίτες που δεν έχουν πια τίποτα να δώσουν και αντί η κυβέρνηση να μειώσει τους φόρους προχωρά σε κατασχέσεις.

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο κ. Μπακίρης είπε ότι έχουν αυξηθεί οι ροές στα νησιά μας και ο κ. Μουζάλας είναι απλώς παρατηρητής στο ίδιο του το Υπουργείο ενώ χαρακτήρισε φιάσκο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ τόνισε ότι οι πολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να είναι γρήγορες, επιβάλουν ως Νέα Δημοκρατία να είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά κυρίως για την επόμενη μέρα. «Με ξεκάθαρες θέσεις, κατευθύνσεις και ένα εφαρμόσιμο σχέδιο και με στόχο να περάσουμε από την Ελλάδα της μιζέριας και των χαμηλών προσδοκιών στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους και ειδικά για τους πιο αδύναμους και τους νέους», όπως είπε.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της νέας αντίληψης για τα πολιτικά πράγματα, πραγματοποιείται το 11ο τακτικό συνέδριο του κόμματος το ερχόμενος Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου, στο οποίο «ανοίγει τις πόρτες και τα παράθυρα» και συνδιαμορφώνει με ειδικούς, τα μέλη της αλλά και με κάθε πολίτη που  θέλει να συμμετέχει, τους βασικούς άξονες του σχεδίου για την επόμενη μέρα και στο πλαίσιο αυτό συγκλήθηκε η συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ χθες το βράδυ.

Ο κ. Κονταδάκης
Από την πλευρά του, ο κ. Κονταδάκης, αφού εξέφρασε την αγάπη του για τη Ρόδο, είπε ότι ο βασικός λόγος της παρουσίας του εδώ είναι να ενημερώσει τα στελέχη της Ν.Δ. για το επικείμενο συνέδριο μια και σ’ αυτό θα συνδιαμορφώσει και θα επικυρώσει τις προγραμματικές της θέσεις και αρχές. Όπως είπε, είναι ένα Συνέδριο που έχει αρκετές καινοτομίες μια και η Ν.Δ. για πρώτη φορά παράγει πολιτική από κάτω προς τα πάνω-μάλιστα έχουν προηγηθεί επτά προσυνέδρια και δύο προσυνεδριακές ημερίδες που ασχολήθηκαν με θέματα ανέργων, μεταναστευτικού-προσφυγικού, επιχειρηματικότητας, αγροτικά, ασφάλειας, αλληλεγγύης, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας. Όλα τα συμπεράσματα από αυτά, συλλέχθηκαν και θα αποτελέσουν τις αρχές και τις προγραμματικές θέσεις της Ν.Δ. που θα εγκριθούν στο Συνέδριο.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Κονταδάκης, είπε ότι η καινοτομία στο Συνέδριο έγκειται στο ότι συμμετέχουν πλέον και ηλεκτρονικά όχι μόνο μέλη αλλά και φίλοι της Ν.Δ. που ακόμα και την ώρα του Συνεδρίου θα μπορούν με live-streaming να συμμετέχουν, ενώ και οι σύνεδροι και οι παρατηρητές θα μπορούν να συμμετέχουν και να εκθέσουν τις απόψεις τους και έτσι, το Συνέδριο αυτό, θα αναδείξει θέσεις και αρχές για τη Ν.Δ. που θα έχουν βγει μέσα από την καθημερινότητα και τις ανάγκες των πολιτών.

Το σύνθημα του Συνεδρίου, μάλιστα, είναι «είμαστε έτοιμοι να τ’ αλλάξουμε όλα» και η Ν.Δ. είναι έτοιμη ν’ αλλάξει την πλεύση της χώρας, να φέρει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής που θα δίνει μεγάλη βαρύτητα σε μία έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων αφού είναι ο μόνος μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Για να μπορέσει, όμως, να γίνει αυτό-συνέχισε-θα πρέπει να υπάρξει ένα Κράτος ασφάλειας και ο κάθε επενδυτής να αισθάνεται ότι υπάρχει σταθερότητα φορολογική αλλά και ασφάλεια και δημόσια τάξη στο Κράτος. Αυτό, όπως είπε, μπορεί μόνο η Ν.Δ. σήμερα να το εξασφαλίσει και η πλειονότητα των συμπολιτών μας θεωρεί ότι είναι η μόνη εναλλακτική πρόταση και θα είναι μία κυβέρνηση της ευθύνης και της αλήθειας.

Όσο για το ποιοι είναι οι σύνεδροι, όπως είπε υπάρχουν σύνεδροι από το προηγούμενοι συνέδριο, είναι οι εκλεγμένοι και οι εξ οφίτσιο. Όμως, θα μπορεί να συμμετέχει και μεγάλος αριθμός ατόμων ως παρατηρητές και να το δηλώσουν ακόμα και την ίδια στιγμή.

Ο δεύτερος λόγος που ο κ. Κονταδάκης βρέθηκε εδώ είναι για να μιλήσει με τις οργανώσεις για θέματα οργανωτικής φύσεως. Θέλει, καταρχήν να τους γνωρίσει και να τον γνωρίσουν, γι’ αυτό κάνει επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα και κλείνει τον κύκλο με τα νησιά. Προσπαθεί να ακούσει από τη βάση τα προβλήματα των οργανώσεων και να τον ακούσουν και αυτοί, είναι, δηλαδή, μία αμφίδρομη επικοινωνία που έχει η διοίκηση του κόμματος με τη βάση του.

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να πει ότι έχουν ένα μεγάλο και ικανό αριθμό όχι μόνο αξιόλογων αλλά και αξιόμαχων στελεχών, που βρίσκεται σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας και πιστεύει ότι οποτεδήποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές, η μάχη που θα δώσουν θα είναι μία μάχη με αίσια έκβαση, νικηφόρα. Μάλιστα, στόχος του είναι να επιστήσει την προσοχή στις οργανώσεις να μην εφησυχάζουν, παρά τη δημοκοπική υπεροχή. Επίσης, θα ήθελε οι οργανώσεις, όσο το δυνατόν, να διαπνέονται από πνεύμα ενότητας και ομαδικότητας, να διευρυνθούν για να μπει «φρέσκος αέρας» και να είναι πανταχού παρούσες για να ακούγεται ο πολιτικός λόγος της Ν.Δ.

Για τα ψηφοδέλτια
Ερωτηθείς, στη συνέχεια, ο Γραμματέας Οργανωτικού εάν έχει ξεκινήσει η συγκρότηση ψηφοδελτίου στην περιοχή μας, δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει και εξήγησε ότι είναι ένα θέμα που είναι καθαρής αρμοδιότητας του Προέδρου, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα κρίνει και την ώρα αλλά και τα στελέχη τα οποία έχει επιλέξει για να φτιάξει τα ψηφοδέλτια σε κάθε νομό της χώρας. Είπε, πάντως, ότι θεωρεί αυτή τη συζήτηση λίγο πρώιμη, σημείωσε ωστόσο ότι, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, έχουν πάντα και τον αιφνιδιασμό.

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο κ. Μπακίρης ο οποίος είπε ότι σίγουρα υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη της Ν.Δ. τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και σε τοπικό επίπεδο, και όσο αφορά στα ψηφοδέλτια για την Αυτοδιοίκηση, και αυτός είναι ένας «ευχάριστος πονοκέφαλος» και για τη ΝΟΔΕ και για το κόμμα. Ο ίδιος περιορίστηκε στο να πει ότι σίγουρα θα είναι αυτοί που είναι πιο άξιοι, πιο ικανοί, που έχουν την εμπειρία και «βέβαια εμείς θέλουμε πάντα το καλύτερο για τον τόπο μας, επομένως θα επιλέξουμε και τους καλύτερους», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κονταδάκης, τέλος, είπε ότι η πληθώρα υποψηφίων που έχουν δείχνει ότι θέλουν ν’ ανέβουν πολλοί περισσότεροι στο τρένο που οδεύει προς την εξουσία και σε επίπεδο Δήμων αλλά και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής. Θύμισε, ακόμη, ότι έχει δημιουργηθεί το μητρώο στελεχών, μέσα από το οποίο αξιοποιούνται και άτομα που ίσως δεν είναι ακριβώς στα στενά κομματικά στελέχη αλλά έχουν κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες.

Για το ΦΠΑ
Ερωτηθείς σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ο κ. Μπακίρης, επειδή όπως είπε έχει ανοίξει μία συζήτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η τοποθέτησή τους ότι στο mail Χαρδούβελη προβλεπόταν η κατάργηση των συντελεστών, είναι μεγάλο ψέμα γιατί εκεί είχε καταγραφεί ως κοινοτικό κεκτημένο και υπήρχε ξεκάθαρη άρνηση ότι δεν θα συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Και είπε: 

«Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρόσφερε στο πιάτο στην τρόικα την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, παρά τις υποσχέσεις που εδώ αποδεικνύονται για άλλη μία φορά τα ψέματα αυτής της κυβέρνησης, η εξαπάτηση και των νησιωτών, του κ. Τσίπρα, όταν προεκλογικά από τη Ρόδο υποσχέθηκε ότι δεν θα καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Επομένως, είναι καθαρά ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε Ρόδο και Κάρπαθο», είπε και θύμισε ότι η Ν.Δ. τους προστάτευσε και καλούν την κυβέρνηση να κάνει το παν για να τους διατηρήσει και να υιοθετήσει την τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ. στη Βουλή.