Από τη Ρόδο στην Κίνα  οι πρόσκοποι Ιαλυσού

Όλα ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν, μια ιδέα γεννάται, ακούγοντας την σκέφτεσαι ταξίδι ζωής!
Τα μέλη του Προσκοπικού Δικτύου (νέοι ηλικίας 18-26 ετών)  και Βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού  πραγματοποίησαν ίσως για πολλούς  το ακατόρθωτο.

Μεγάλη Σύνθετη Δράση πέρσι στη Σύμη φέτος στην πολυπληθέστερη και  απέραντη χώρα των Πάντα και των δράκων – στην Κίνα.

Με γνώμονα τις επιθυμίες και τις ανάγκες των Μελών του Προσκοπικού Δικτύου αρχίζει το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα από τους ίδιους, επικοινώνησαν με όλους τους αρμόδιους φορείς, προγραμμάτισαν και οργάνωσαν όλο το ταξίδι  και εργάστηκαν προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Πάμε Κίνα 2017! Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου 2017 συγκεντρώθηκαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος  με πρώτο προορισμό τη Ντόχα του Κατάρ, η αναμονή μεγάλη αλλά ακόμη μεγαλύτερη η προσμονή για την άφιξη στο Πεκίνο,  μετά από 12 ώρες πτήσης στις 2 Οκτωβρίου.  

Ατελείωτες επισκέψεις με σκοπό να περπατήσουν και να γνωρίσουν έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς  όπως στο Θερινό Παλάτι με τους περίφημους κήπους σε τεχνητή λίμνη, ένα από τα αριστουργήματα της κινέζικης αρχιτεκτονικής το Ναό του Ουρανού και βέβαια την εντυπωσιακή σε μέγεθος και ομορφιά με πολλά κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής την περίφημη Απαγορευμένη Πόλη.

Δεν θα μπορούσε να λείψει από το πρόγραμμα η πεζοπορία σε ένα από τα μνημεία παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς, στο επιβλητικό και ατελείωτο Σινικό Τείχος  με θέα το εκπληκτικό φυσικό τοπίο. Εντυπωσιάστηκαν από την κλασσική παράσταση των μοναχών Saolin στο περίφημο Red Theater. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω  ανακαλύπτουν  τη σύγχρονη πλευρά και τον τρόπο ζωής των κατοίκων, όπως και τις ιδιαίτερες γευστικές λιχουδιές στις υπαίθριες αγορές.

 Επόμενος προορισμός μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Κίνας,  η Σιάν,  μετά από ολονύκτιο ταξίδι με τραίνο, όπου θαύμασαν και είδαν τον  Πήλινο Στρατό της Σιάν, ένα μνημείο που αντιπροσωπεύει τον Κινέζικο Πολιτισμό στο πέρασμα των χρόνων, με πάνω από 55.000 επισκέπτες την ημέρα. Ανάμεσα  σε ένα τεράστιο πλήθος ατόμων και πριν το καταλάβουν  την επόμενη μέρα ο καθένας τους  οδηγεί ένα ποδήλατο κάνοντας το γύρο του Τείχους της Σιάν, αντικρίζοντας ένα βροχερό τοπίο.

Επόμενος σταθμός: Γκουιλίν! Η φύση σε όλο της το μεγαλείο. Πορεία στους παραδοσιακούς οριζόνες, επαφή με τον τρόπο ζωής και  μαγείρεμα σε παραδοσιακή φάρμα: ρύζι μαγειρεμένο σε μπαμπού λέει το διαιτολόγιο! Επίσκεψη στην παλιά πόλη της Γκουιλίν και εργαστήριο γευσιγνωσίας τσαγιού! Η συλλογή εμπειριών μεγαλώνει και το παζλ που λέγεται «Πάμε Κίνα» έχει αποκτήσει πολλά κομμάτια.

Συνεχίζουν  στο χωριό Γιανσιούο ! Rafting με παραδοσιακά μπαμπού στο LiRiver και ποδηλατάδα στην εξοχή της πόλης και παίρνουν  και μαθήματα κινέζικης γαστρονομίας. Έχουν ξεχάσει τη ζωή της πόλης και ζούνε  προσκοπικά σε μια μικρή πόλη της Κίνας.

Το παζλ θα ολοκληρωθεί με τον επόμενο σταθμό: Σανγκάη! Η πόλη της τεχνολογίας, η Νέα Υόρκη της Κίνας. Πριν το καταλάβουν , βρίσκονται 489 μέτρα από το έδαφος στον 100στό όροφο του Παγκόσμιου Οικονομικού Κέντρου της Σανγκάη. Η θέα μαγευτική. Μετά την επίσκεψη στη γαλλική και αγγλική συνοικία, η μέρα τους  τελειώνει με μικρή κρουαζιέρα στον ποταμό που διαπερνάει το κέντρο της Σανγκάη.

Μένουν στο στοιχείο του νερού και την επόμενη μέρα πάνε στην Νταξού Watertown, 2 ώρες έξω από την Σανγκάη για να δούν αναπαράσταση Κινέζικου Παραδοσιακού Γάμου και να φτιάξουν  τα παραδοσιακά πινέλα καλλιγραφίας της Κίνας. Οι μέρες πέρασαν και βρίσκονται  στο τρένο για Πεκίνο.

 Ένα ταξίδι ζωής τελείωσε με το σακίδιο τους γεμάτες  εμπειρίες. Εμπειρίες που  δίνουν να καταλάβουν, το πόσο διαφορετικά μπορείς να ζήσεις.
Τα μέλη του Προσκοπικού Δικτύου του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού απέδειξαν και έδειξαν πως μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το θες!