Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ σχεδίασε και υλοποίησε τις προηγούμενες ημέρες σειρά χριστουγεννιάτικων δράσεων για να υποδεχτεί τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στις εγκαταστάσεις του ΔΚΣΜΡ που φόρεσαν τα γιορτινά τους πραγματοποιήθηκε διαδραστικό πρόγραμμα με την παιδαγωγό, συγγραφέα και εμψυχώτρια Δόξα Κωτσαλίδου, το οποίο παρακολούθησαν σχολικά τμήματα και ομάδες παιδιών των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου από όλο το νησί της Ρόδου.


Με κεντρικό άξονα τα παραμύθια της συγγραφέως το «Χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα» και «Η νεραϊδούλα και ο Άι Βασίλης» (Ελληνοεκδοτική), οι μικροί μας φίλοι και φίλες αφέθηκαν στη μαγεία των χριστουγεννιάτικων ιστοριών, έπαιξαν, τραγούδησαν, ζωγράφισαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, ενώ νιφάδες χιονιού εμφανίστηκαν με μαγικό τρόπο στην αυλή του Λογοτεχνικού Κέντρου. 

Τη λάμψη από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και φωτάκια δυνάμωσε η «Αστερόσκονη της Αγάπης» που ξεχύθηκε από το «Βάζο των Ξωτικών» και έφτασε σε όλα τα σπίτια των παιδιών που παρακολούθησαν τις δράσεις μας. Όλες οι συναντήσεις έκλεισαν με σφιχτές αγκαλιές, κάλαντα και τραγούδια που έφεραν τη χαρά και τη θαλπωρή των γιορτών λίγο πιο κοντά μας και μέσα στις καρδιές μας.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής εύχεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, Καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά.