Ο υφυπουργός Αθλητισμού  υποδέχθηκε το μπάσκετ με αμαξίδιο

Από τις προφορικές δεσμεύσεις, πέρασαν γρήγορα στις πράξεις καθώς λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις στον τελικό του φάιναλ φορ Κυπέλλου μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, και ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χρήστος Καλούδης, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες μπάσκετ με αμαξίδιο κι έγινε ενημέρωση για τις διοργανώσεις και τις δράσεις της ΟΣΕΚΑ, που φέτος αυξήθηκαν κατά δύο. Κοινή επιθυμία και δέσμευση όλων ήταν να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ενίσχυση και τη διάδοση του μπάσκετ με αμαξίδιο, που αποτελεί μια σημαντική δράση για την «ορατότητα» των ΑμεΑ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιβεβαίωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας για να συνεχιστεί η θετική πορεία του αθλήματος και υπογράμμισε τη σημασία των Αγώνων τόσο στην προσέλκυση νέων αθλητών, όσο και στην προβολή του ισχυρού μηνύματος μιας κοινωνίας που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Η στελέχωση των ομάδων με γυμναστές και η δημιουργία ενός γηπέδου για το άθλημα στην Αθήνα, θα βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση, είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, σημειώνοντας: «Ο αθλητισμός, που ενώνει, που εντάσσει και δεν αποκλείει, είναι κάτι παραπάνω από διέξοδος. Είναι τρόπος ζωής».
Μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε: «Ευχαριστώ τον υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του.

Είναι σημαντικό η Πολιτεία να ενισχύει και να ενθαρρύνει με κάθε τρόπο πρωτοβουλίες και κινήσεις που προωθούν την ένταξη, τη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή, την «ορατότητα» των Ατόμων με Αναπηρία. Η σημερινή συνάντηση με τον υφυπουργό μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι για το μέλλον.

Εύχομαι να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην ευαισθητοποίηση ΟΛΩΝ σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τα ΑμεΑ, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν ακόμη και θα συνεχίσουμε σταθερά προσανατολισμένοι σε αυτόν το δρόμο».