Ώρα ευθύνης

Γράφει ο  Iωάννης Κ. Παππάς

Οδεύοντας προς το τέλος του έτους, καταλαβαίνουμε καθημερινά πόσο έχουμε πληρώσει όλοι μας, την πολιτική αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι πολίτες, παρασύρθηκαν και πίστεψαν τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις και τα κενού περιεχομένου συνθήματα του Αλέξη Τσίπρα, και του έδωσαν ψήφο επιστοσύνης σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μέσα στο 2015.
Στα Δωδεκάνησα αλλά και στα υπόλοιπα νησιά, επίσης πίστεψαν τις υποσχέσεις του νυν πρωθυπουργού ότι θα διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ –αλλά προδόθηκαν. Τα νησιά μας που συνδράμουν στο ΑΕΠ της χώρας, καλούνται γι ακόμη μια φορά από αυτή την κυβέρνηση, να πληρώσουν τα ‘μάρμαρο’ για τις αστοχίες και την λάθος πολιτική αυτής της κυβέρνησης.

Και φυσικά, η κινητήριος δύναμη και η βαριά βιομηχανία της χώρας που είναι ο Τουρισμός, δέχεται απανωτά χτυπήματα πότε με την φορολογία και πότε με νέα ευφυολογήματα όπως το τέλος διανυκτέρευσης κ.λπ.
Σήμερα, ωστόσο, κλείνοντας δύο ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης στην εξουσία, ο ελληνικός λαός διαπιστώνει την σκληρή και τραγική πραγματικότητα των ψευδών υποσχέσεων.

Ούτε η ανάπτυξη ήρθε, ούτε το μνημόνιο ‘έσκισαν’, ούτε τον ΕΝΦΙΑ κατάργησαν, ούτε τα σπίτια μπορούν να σώσουν από τους πλειστηριασμούς. Η Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπη με την βαθιά ύφεση, χωρίς περιθώρια ανάπτυξης, χωρίς ενδιαφέρον για επενδύσεις, με συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με αυξανόμενη ανεργία…
Γι αυτό η Νέα Δημοκρατία, είναι σήμερα η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί και να διασφαλίσει το μέλλον της χώρας. Είναι η μεγάλη, ιστορική δημοκρατική παράταξη, η οποία κάθε φορά που κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία, κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από τις μεγάλες κρίσεις τις οποίες αντιμετώπισε ιστορικά.

Στο 11ο Συνέδριό μας, που ξεκινάει σήμερα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 17 του μηνός, είναι η ώρα να επικυρώσουμε τις βασικές προγραμματικές θέσεις του κόμματος, σηματοδοτώντας, την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να αποτελέσει την «αξιόπιστη κυβερνητική λύση».
Ο στόχος μας αποτυπώνεται και στο κεντρικό σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», το οποίο δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς δεδομένων των πολιτικών διεθνών, οικονομικών και εθνικών συγκυριών, όλα δείχνουν ότι το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά.

Όπως έχουν όλα τα κορυφαία στελέχη μας επισημάνει επανειλημμένα, «αυτή η μάχη δεν είναι κομματική, είναι ιστορική αφού η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πολιτική και να μπει σε μια αναπτυξιακή –πλέον- πορεία».
Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δεν απευθύνεται μόνον στα στελέχη και στα μέλη της, δεν έχει μόνον ιδεολογικό χαρακτήρα και προσανατολισμό. Έχει βαθιά δημοκρατικό χαρακτήρα καθώς θα αναδειχθούν οι προγραμματικές θέσεις της παράταξης για την Ελλάδα του αύριο, στο πλαίσιο των «πραγματικών» μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, που απαιτούνται να γίνουν για να μπορέσει να κάνει η χώρα, βήματα μπροστά.

Γι αυτό καλούμε όλους τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες, αλλά και τους πολίτες που έχουν πολιτική σκέψη και πεποίθηση ότι αυτή η ιστορική, μεγάλη, δημοκρατική παράταξη, πρέπει να βγει ενισχυμένη από αυτές τις διαδικασίες και να δώσει το «στίγμα» της αυριανής διακυβέρνησής της, με επικεφαλής τον Πρόεδρό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είναι ώρες ευθύνης. Και είναι η ώρα να τις αναλάβουμε, ως Έλληνες και ως ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες.