Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και εκδήλωση χριστουγεννιάτικη σήμερα  στο ναΰδριο του Παν/μίου Αιγαίου

Γράφει 
ο πρωτοπρεσβύτερος
Κυριάκος Αναστ. Μανέττας

Κληρικός-Εκπαιδευτικός, εφημέριος ιερού ναϋδρίου Αγίας Ειρήνης-
Τριών Ιεραρχών Παν/μίου ΑιγαίουΣήμερα Κυριακή (17η Δεκεμβρίου 2017) του Αγίου Προφήτη Δαβίδ και των Αγίων Προπατόρων, θα τελεστεί το Ιερόν Μυστήριον του Ευχελαίου στο ιερό Ναΰδριον της Αγίας Ειρήνης και των Τριών Ιεραρχών στο Παν/μιο Αιγαίου Ρόδου και ώρα 5-7.30 απογευματινή. Το Μυστήριο θα τελέσει ο Ηγούμενος, εξομολόγος πατήρ Φώτιος Γραικός Αγιορείτης Ιερομόναχος μαζί με άλλους κληρικούς.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει  ομιλία από τη Λογοτέχνη-ποιήτρια Γεωργία Τσουρουνάκη-Καρδούλια και απαγγελία ποιήματος και αποσπάσματα μικρών χριστουγεννιάτικων κειμένων από νέους και νέες του ναϋδρίου του Παν/μίου.

Τα κάλαντα θα αποδώσουν η μουσική κομπανία του “Στάθη Μανούσου” με όργανα. Θα τιμηθούν με ειδικό έπαινο Ανώτατης Διάκρισης του Ναϋδρίου για την προσφορά και τη συμπαράσταση στο έργο του Ιερού ναϋδρίου όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο έθιμο του ναϋδρίου εκ  μέρους του εφημερίου του πατρός Κυριάκου Μανέττα και της επιτροπής οι παρακάτω συμπολίτες μας.
1) Αρχιμανδρίτης Φώτιος Γραικός
2) Οικογένεια Αστερόπης, Εμμανουήλ-Μαριάννα Αβάντη
3) Γεώργιος Παπακυριακού, ξενοδόχος
4) Μιχαήλ Συμιακός, διευθυντής Ξενοδοχείου
5) Μαριέττα  Ξενάκη, δικηγόρος
6) Τσαμπίκος Νικολής, αρτοποιός
7) Βασίλειος Νικολής, αρτοποιός
8) Δέσποινα Ροδίτη, υπάλληλος αρτοποιείου
9) Μαρία Νταμπατζή, καθηγήτρια φιλόλογος
10) Μάρκος-Δήμητρα Βακονδίου, καθηγητής-Οικιακά.
11) Παναγιώτα Καρανατίδου-Δημάδη, οικιακά
12) Μελέτιο-Μαρία Πανάγου-Τουρλούγκου, οικονομολόγο-καθηγήτρια Μουσικής.
13) Φουρτούνης Εμμανουήλ, ιεροψάλτης
14) Τσαμπίκα Διακουμή, οικιακά
15) Αναστάσιο και Μαριέττα Φώτη, επιχειρηματίες

Στο τέλος θα προσφερθούν στους παρευρισκομένους ρόφημα (κριμίζι), γλυκά, άρτοι, αγίασμα και ακούμια Συμιακά. Είναι γνωστό ότι γίνεται αθόρυβο και αξιόλογο πνευματικό έργο στο ναΰδριο της Αγίας Ειρήνης και των Τριών Ιεραρχών στο Παν/μιο Αιγαίου Ρόδου. Επί 30 χρόνια άντεξε στην δύσκολη αυτή ιερατική διακονία και πανταχού παρών στις χαρμολύπες και εκδηλώσεις του ροδιακού λαού ο πατήρ Κυριάκος Μανέττας, Κληρικός-εκπαιδευτικός. Συμπαραστάτης πολύτιμος η αξιόλογη πρεσβυτέρα του Μαργαρίτα Παναγή-Μανέττα, καθηγήτρια φιλόλογος του 7ου Γυμνασίου Ρόδου και πολύτεκνη μητέρα και τα παιδιά τους.

Επίσης μια αξιόλογη ομάδα συνεργατών, δωρητών και αθόρυβων χριστιανών που υποστηρίζουν επί δεκαετίες το έργο αυτό, όπως αυτοί που τιμούνται σήμερα. Είναι αξιοσημείωτο ότι την Τρίτη (19-12-2017) με το πλοίο Blue Star εκ μέρους του ναϋδρίου 80 δέματα, ρούχων, υλών πρώτης ανάγκης, γλυκά και κρέατα, πηγαίνουν για τις φυλακές της Κω και την Π.Ε.Φ.Ι.Π., τους υπερπολύτεκνους Αθηνών και προαστίων.

Επί σειρά ετών συμπολίτες μας, προσφέρουν πολλά αγαθά, στο ναΰδριο του Παν/μίου Αιγαίου και τα προωθεί ο πατήρ Κυριάκος Μανέττας, παίρνοντας πάντοτε, Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι, ειδικές ευχαριστήριες επιστολές από τους αποδέκτες.