Τα παιδιά του 1ου ΓΕΛ Ρόδου μιλούν για την εμπειρία του Erasmus+

Τα παιδιά του 1ου ΓΕΛ Ρόδου μιλούν  για την εμπειρία του Erasmus+

Τα παιδιά του 1ου ΓΕΛ Ρόδου μιλούν για την εμπειρία του Erasmus+

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1184 ΦΟΡΕΣ

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου – Βενετόκλειο με 25 μαθήτριες και μαθητές, συμμετέχει σε ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στα πλαίσια της δράσης ΚΑ2 - Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης του Προγράμματος Erasmus+.

Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας (Οκτώβριος 2016 – Οκτώβριος 2018) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε αυτό συμμετέχουν, εκτός από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου, άλλα πέντε ευρωπαϊκά σχολεία από την Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία, καθώς και το Πανεπιστήμιο Minho της Πορτογαλίας.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Φέρνοντας ζωή στην τάξη: καινοτόμος χρήση κινητών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία» (“Bringing life into classroom: innovative use of mobile devices in the educational process”-“Blic&Clic”), και αποσκοπεί στη διερεύνηση των δυνατοτήτων χρήσης των κινητών συσκευών («έξυπνων» κινητών τηλεφώνων ή ταμπλετών) ως εργαλείων μάθησης. Η «κινητή μάθηση» (m-learning), αποτελεί μια από τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της παιδαγωγικής τεχνολογίας. Μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους μαθητές των σχολείων- εταίρων να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, νέα παιδαγωγικά εργαλεία και διαδικασίες μη τυπικής μάθησης.

Παράλληλα, η πολυμερής αυτή διεθνής σχολική σύμπραξη, παρέχει την ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, τρόπους ζωής και εκπαιδευτικά συστήματα, να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με μαθητές και καθηγητές από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, βαθαίνοντας, παράλληλα, τις γνώσεις και δεξιότητές τους (χρήση ξένης γλώσσας, νέων τεχνολογιών κλπ), διευρύνοντας τους πνευματικούς τους ορίζοντες και συμβάλλοντας πολύπλευρα στην προσωπική και κοινωνική τους εξέλιξη.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος περιλαμβάνει έξι εκπαιδευτικές συναντήσεις, μία σε κάθε χώρα, στις οποίες συμμετέχουν από κάθε σχολείο 5 μαθητές και 3-5 καθηγητές. Οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολουθούν επιμορφωτικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του εκάστοτε σχολείου υποδοχής, και ξεναγούνται στα αξιοθέατα της περιοχής. Οι μαθητές φιλοξενούνται στα σπίτια των μαθητών της χώρας υποδοχής. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 4 εκπαιδευτικές συναντήσεις (Ιταλία, Τουρκία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

Η συνάντηση στη Ρόδο
Η συνάντηση της Ρόδου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία τον περασμένο Οκτώβριο. Οι επισκέπτες μας παρακολούθησαν άρτια επιμορφωτικά σεμινάρια από καταξιωμένους επιστήμονες και θαύμασαν τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας, μένοντας ενθουσιασμένοι από την άψογη οργάνωση και τη θερμή φιλοξενία. Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία το Φεβρουάριο 2018.

Την παιδαγωγική ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος από ελληνικής πλευράς έχουν αναλάβει οι καθηγητές κ.κ. Αθανασόπουλος Παναγιώτης (συντονιστής), Αλεβίζου Βέρα, Γεωργαλλίδης Δημήτρης, Καράκιζα Χρυσάνθη, Μπλαδένη Άννη, Παπαμεντζέλου Δημήτρης, Τσιμπιδάκη Νίκη, Τσιρέβελος Νίκος, Χαραλαμπίδη Μαρία, Χαραλαμπίδης Λεωνίδας καθώς και ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ρόδου Ζήκας Βασίλης.

Εντυπώσεις, συναισθήματα, εμπειρίες
Με πολύ ενθουσιασμό τα 25 παιδιά του 1ου ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ μίλησαν στη «Ροδιακή» για την εμπειρία που είχαν και τα οφέλη που αποκόμισαν. Οι απαντήσεις τους είναι οι εξής:

Φωτίου Κώστας
«Η εμπειρία με το πρόγραμμα Erasmus+ ήταν φανταστική! Περάσαμε υπέροχα με τους καινούργιους μας φίλους, κάθε μέρα ήταν διαφορετική και καλύτερη από την προηγούμενη! Προσωπικά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ που τελείωσε τόσο γρήγορα μακάρι να μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά ακόμα λίγες μέρες, αναπτύξαμε μαζί τους ένα δεσμό που δεν θα σπάσει ποτέ και θα τους έχουμε πάντα στην καρδιά μας!
Ήταν μία εμπειρία, Υπέροχη, Φανταστική, Ανεπανάληπτη, Συγκινητική, Ωραία»!

Φωτούδη Μαρία
«Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus+ είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Μέσα από αυτό το πρόγραμμα γνώρισα καινούργια άτομα, με πολύ διαφορετικό τρόπο σκέψης από τον δικό μου. Ήρθα σε επαφή με καινούργιες κουλτούρες και πήρα μια γεύση από την ζωή που έχουν Παιδιά στην ηλικία μου από άλλες χώρες. Μα, πάνω από όλα έκανα πολλές καινούργιες φιλίες. Το πρόγραμμα αυτό μου έδωσε πολλές καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες που πιστεύω θα με βοηθήσουν και στην υπόλοιπη ζωή μου.
Ειδικότερα για την εβδομάδα της Ρόδου έχω να πω πως παρά την ευθύνη που είχα για το άτομο που φιλοξενούσα, περάσαμε υπέροχα μαζί και ανυπομονώ να την ξαναδώ στο ταξίδι μου με το πρόγραμμα στην Πολωνία. Ελπίζω πραγματικά να έχω ξανά την ευκαιρία να συμμετέχω σε ένα παρόμοιο πρόγραμμα!
Μοναδική φιλία, κοινωνικότητα, μάθηση, διασκέδαση».

Χατζηνικολάου Χρήστος
«Το πρόγραμμα Erasmus+ ήταν μια εμπειρία ζωής! Μου διεύρυνε τους ορίζοντες μου, να γνωρίσω καινούργιους φίλους και να συμβιώνω με ένα παιδί με διαφορετικές αντιλήψεις και αξίες, για μια εβδομάδα. Αυτό είχε ως συνέπεια να εισέλθουμε στον διαφορετικό τρόπο σκέψεις των παιδιών και να δούμε τα πράγματα από την δίκη τους οπτική γωνία. Τέλος πιστεύω το πρόγραμμα Erasmus+ μας έκανε πιο επικοινωνιακούς και πιο φιλικοί με τα παιδιά άλλων χωρών. Οι λέξεις που συνοψίζουν το πρόγραμμα αυτό είναι φιλία, κοινωνικοποίηση, συνεργασία, φιλία και φροντίδα»!

Καρίκης Βασίλης
«Το πρόγραμμα Erasmus+ για μένα ήταν μια πρόκληση και συγχρόνως μια ευκαιρία να γνωρίσω νέους τόπους, καινούριους φίλους και διαφορετικές νοοτροπίες και κουλτούρες. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα θα μου προσφέρει την δυνατότητα να συνεργαστώ με άτομα από διαφορετικά μέρη και να κερδίσω αξέχαστες εμπειρίες. Πράγματι η εβδομάδα της Ρόδου ήταν ανεπανάληπτη και ξεχωριστή! Εννοείται ότι αν μου ξαναδινόταν η ευκαιρία να συμμετάσχω ξανά σε τέτοιου είδους προγράμματα θα το επέλεγα σίγουρα, διότι μόνο θετικές αναμνήσεις μπορείς να αποκομίσεις από αυτά.
Τελικά το Erasmus+ είναι: Αναμνήσεις, Συναισθήματα, Εκδρομές, Φιλίες, Ομαδικότητα»!

Αλεξοπούλου Ελπίδα
«Το πρόγραμμα αυτό για μένα ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσω παιδιά με διαφορετική νοοτροπία και καθημερινότητα, να συνεργαστώ μαζί τους και να δημιουργήσω νέες φιλίες οι οποίες ξέρω ότι θα αντέξουν και δεν θα χαθούν. Θα ήθελα πολύ να ξαναπάρω μέρος σε ένα παρόμοιο πρόγραμμα, κυρίως στο Πανεπιστήμιο.
Για μένα Erasmus+ σημαίνει: γνωριμίες, φιλίες, διασκέδαση, εμπειρίες, διαφορετικότητα»!

Νάκκα Μίκα
«Το Erasmus+ για μένα είναι αν όχι η καλύτερη, μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου! Από την μέρα που ήρθαν οι ξένοι μαθητές δεθήκαμε κατευθείαν. Δημιουργήθηκαν φιλίες με όλα τα παιδιά που θα κρατήσουν καιρό. Κάθε μέρα, μετά τις δραστηριότητες που κάναμε με το σχολειό, κανονίζαμε όλα τα παιδιά της ελληνικής αποστολής εξόδους έτσι ώστε να είμαστε όλοι μαζί και να γνωριστούν καλύτερα όλα τα παιδιά μεταξύ τους, ξένοι και έλληνες, αλλά κυρίως για να περάσουμε καλά εκείνη την βδομάδα που θα τους φιλοξενούσαμε. Προσωπικά δεν έχω κάνει ακόμα το ταξίδι μου το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στην Πολωνία, άρα δεν έχω νιώσει πως είναι να βρίσκεσαι σε μια άγνωστη χώρα με ανθρώπους που βλέπεις για πρώτη φορά. Το Erasmus+ δίνει την δυνατότητα να μάθουμε διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικούς τρόπους ζωής. Είναι μια απίστευτη εμπειρία ζωής και πιστεύω ότι όποιος έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε ένα τέτοιου είδος πρόγραμμα πρέπει να πάρει μέρος, διότι στο τέλος αυτά που μένουν είναι οι εμπειρίες και οι φιλίες. Άμα μπορούσα και φυσικά θα ξανά συμμετείχα χωρίς δεύτερη σκέψη! Χαίρομαι που είχα την δυνατότητα να πάρω μέρος στο Erasmus+ και που γνώρισα όλα τα παιδιά από όλες τις χώρες, αλλά και που ήρθα πιο κοντά και με τα παιδιά του δικού μου σχολειού. Erasmus+ =ομαδικότητα, φιλία, εμπειρίες, μοναδικό, αξέχαστο»!

Πελίκα Αγγελική
«Ήταν μία μοναδική εμπειρία και θεωρώ τους εαυτούς μας τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να την βιώσουν. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα γνωρίσαμε άλλες χώρες, πολιτισμούς, αντιλήψεις, γλώσσες και το σπουδαιότερο αποκτήσαμε νέους φίλους! Παράλληλα το “ταξίδι αυτό” ενίσχυσε πολλές από τις αξίες μας όπως η φιλοξενία, η ανεκτικότητα, η ισότητα, η αλληλεγγύη και η ανιδιοτέλεια. Αναμφισβήτητα θα αποζητούσα μια τέτοια εμπειρία και στο μέλλον!
Το Erasmus+ για μένα είναι: Φιλία, Εμπειρία, Γνωριμίες, Πολυπολιτισμικότητα, Κοινωνικοποίηση»!

Παυλίδη Βάλια
«Το Erasmus+ είναι ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο μάθαμε πολλά καινούργια πράγματα, γνωρίσαμε νέα άτομα, κάναμε φίλους και φυσικά αποκτήσαμε εμπειρίες ζωής. Είναι μια δραστηριότητα που πραγματικά αξίζει να συμμετάσχει κανείς και αν μου δινόταν η ευκαιρία εννοείται πως θα ξανασυμμετείχα. Για μένα η συμμετοχή μου αυτή σημαίνει: Γνωριμίες, αναμνήσεις, ταξίδια, φίλοι, γνώσεις»!

Κοντόση Εβελίνα
«Με την συμμετοχή μου στο πρόγραμμα επικοινώνησα με μαθητές άλλων χωρών, δημιούργησα νέες φιλίες και η εμπειρία μου ήταν μοναδική! Βασικότερο όλων ήταν η απόκτηση περισσότερων γνώσεων για τον τόπο μου και η απόκτηση δεξιοτήτων στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Για τους λόγους αυτούς θα με ενδιέφερε να συμμετάσχω σε ανάλογο πρόγραμμα στο μέλλον. Η οργάνωση και η εκτέλεση του προγράμματος της Ρόδου ήταν μοναδική και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες. Για μένα το Erasmus+ είναι: Εμπειρία - γνώση - επικοινωνία - συνεργασία – φιλίες»!

Στεφανή Εβελίνα
«Το πρόγραμμα Erasmus+ είναι ένα πρόγραμμα το οποίο φέρνει σε επαφή διαφορετικούς λαούς και οδηγεί τους νέους στη γνωριμία με ποικίλες κουλτούρες, ήθη και έθιμα. Γεγονός το οποίο θα έχει ατελείωτα οφέλη τόσο για τον νέο όσο και για το κράτος, καθώς οξύνονται οι πνευματικοί ορίζοντες του μαθητή και διευρύνονται οι γνώσεις του. Εγώ προσωπικά σίγουρα θα ξανά έπαιρνα μέρος σε κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα διότι είναι μια φανταστική εμπειρία!
Η συμμετοχή μου αυτή με πέντε λέξεις: Ομαδικότητα, Κοινωνικοποίηση, Αναμνήσεις, Εμπειρίες, Φιλίες.

Καντιδενού Μαρία
«Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus+ ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες εμπειρίες! Με το ταξίδι μου στην Πορτογαλία αλλά και με την πραγματοποίηση του προγράμματος στην πόλη μου, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω καινούργιους πολιτισμούς, να συναναστραφώ και να συνεργαστώ με άτομα τα οποία έχουν διαφορετικές νοοτροπίες και κουλτούρες, να διευρύνω τον πνευματικό μου ορίζοντα αποκτώντας νέες γνώσεις και το πιο σημαντικό να κάνω νέες φιλίες, που κρατάνε μέχρι σήμερα . Εύχομαι στο μέλλον να μου δοθεί ξανά αυτή η ευκαιρία, να επισκεφτώ και να γνωρίσω και άλλες χώρες αλλά και να φιλοξενήσω παιδιά που θα ήθελαν να γνωρίσουν τη δική μου. Αν σας δοθεί ποτέ αυτή η ευκαιρία μην την αφήσετε, διότι σας εγγυώμαι ότι δε θα το μετανιώσετε και θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας για όλη σας τη ζωή!
Για μένα η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα σημαίνει: Αξέχαστη, Πρωτόγνωρη, Καταπληκτική, Εποικοδομητική, Διασκεδαστική»!

Σπάρταλης Κυριάκος
«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας γνώρισα πολλά καινούρια άτομα, τόσο από τις υπόλοιπες χώρες όσο και από το σχολείο μου. Διεύρυνα τους ορίζοντες μου και περιμένω πώς και πώς το ταξίδι στη Ρουμανία!
Erasmus+ σημαίνει: Φιλία, Γνωριμίες, Γέλιο, Συνεργασία, Εμπειρία»!

Καμοίσης Ηλίας
«Το πρόγραμμα για εμένα είναι οι φιλίες οι οποίες διαμορφώθηκαν ανάμεσα στους μαθητές και οι αναμνήσεις που δημιουργήσαμε μαζί. Μας προσέφερε μια ιδέα για την ζωή και την καθημερινότητα των συμμαθητών μας από τις άλλες χώρες. Θα συμμετείχα σε παρόμοιο πρόγραμμα για όλους τους παραπάνω λόγους.
Για μένα η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα περιγράφονται ως εξής: Εμπειρίες, Φιλίες, Συνεργασία»!

Ζαχαριά Κατερίνα
«Η εβδομάδα κατά την οποία εκτυλίχθηκε το πρόγραμμα Erasmus + σηματοδότησε μια αξέχαστη εμπειρία της ζωής μου. Μου δόθηκε απλόχερα η ευκαιρία να συναναστραφώ με άτομα άλλων χωρών, προερχόμενων από διαφορετικούς πολιτισμούς, που πρέσβευαν άλλες ιδέες και αντιλήψεις. Παράλληλα, είχα τη δυνατότητα να αναπτύξω φιλίες με πολλά από τα άτομα που γνώρισα ενώ, ταυτόχρονα, απέκτησα εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα εξαιτίας του γνωστικού χαρακτήρα του προγράμματος Εκδρομές, περιπέτειες, δεσμοί και γνώσεις χαρακτηρίζουν εκείνη την εβδομάδα του Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό βίωμα το οποίο θα μείνει ανεξίτηλο στις μνήμες όλων των συμμετεχόντων! Δηλαδή Erasmus+ σημαίνει: Αλληλεπίδραση, Φιλία, Ταξίδι, Πολυπολιτισμικότητα, Γνώσεις»!

Καλανδρώνης Πάρης
«Εκτός από τους εκπαιδευτικούς σκοπούς, μας προσφέρει πολλά περισσότερα. Το σημαντικότερο για εμένα ήταν η ευκαιρία να γνωρίσουμε άτομα από άλλες χώρες με διαφορετικούς πολιτισμούς και να γνωρίσουμε τα ήθη και τα έθιμα τους. Πιστεύω πως είμαστε πολύ τυχεροί που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα το οποίο μας έδωσε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουμε με άτομα με διαφορετικούς πολιτισμούς. Θα συμμετείχα ευχαρίστως ξανά σε ένα πρόγραμμα erasmus, το οποίο για μένα σημαίνει: Πορτογαλία, Γνωριμίες, Francesinha (παραδοσιακό πορτογαλικό φαγητό), Αναμνήσεις, Φιλία»!

Μπράτιτσης Παναγιώτης
«Ήταν μια πρωτότυπη και διαφορετική εμπειρία! Όλοι περάσαμε πολύ ωραία αποκομίζοντας πολύ ωραίες εμπειρίες, φιλίες και σχέσεις με τα παιδιά από όλες τις χώρες που θα μας μείνουν αξέχαστες. Σίγουρα θα ξανασυμμετείχα σε ένα τέτοιο πρόγραμμα γιατί μόνο θετικές εμπειρίες έχεις να κερδίσεις. Για μένα το Erasmus+ είναι συνεργασία, φιλίες, ωραίες εμπειρίες, φιλοξενία, ενθουσιασμός»!

Τρουμούχη Χριστίνα Τσαμπίκα
«Η περίοδος των οχτώ ημερών που πέρασα στο πρόγραμμα Erasmus+ ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου! Το πρόγραμμα αφορά τις συμπράξεις μεταξύ σχολείων από την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Πολωνία με κεντρικό άξονα τις εργασίες αναφορικά με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών εντός της τάξεως. Η δυνατότητα που μας δόθηκε να εργαστούμε πάνω στο θέμα αυτό, αλλά προ πάντων να γνωρίσουμε άτομα από διαφορετικές χώρες, μας εισήγαγε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο γεμάτο εμπειρίες και συγκινήσεις, γεγονός άρρηκτα συνυφασμένο με τη διεύρυνση των γνωστικών και πνευματικών μας οριζόντων. Οι ξεναγήσεις σε όλο το μήκος του νησιού ενέτειναν, παράλληλα, το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Επόμενη στάση αποτελεί η Πολωνία, την οποία θα έχω τη χαρά να επισκεφτώ. Το Erasmus+ πρόκειται για ένα ταξίδι γεμάτο νέες παραστάσεις και απόκτηση γνώσεων. Για το λόγο αυτό προτρέπω όλους τους μαθητές να αδράξουν αυτή την καταπληκτική ευκαιρία και να συμμετάσχουν σε αυτή την εμπειρία ζωής. Συνοψίζοντας η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα σημαίνει: Προσαρμοστικότητα, συναναστροφή, γνώσεις, ψυχαγωγία, συνεργασία»!

Πλάτωνας Οικονομίδης
«Το πρόγραμμα Erasmus+ για εμένα ήτανε μία μοναδική εμπειρία η οποία μου έδωσε περισσότερα πράγματα από ότι περίμενα. Εάν είχα την ευκαιρία να ξαναπάω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ξαναπήγαινα σίγουρα, διότι οι φιλίες που έκτισα και οι στιγμές που έζησα ήταν υπέροχες! Erasmus+ για μένα είναι: Γνωριμίες, Φιλοξενία, Ενθουσιασμός, Φιλίες, Συνεργασία»!
Αναστασάς Παναγιώτης
«Το Erasmus+ για μένα ήταν μια ευκαιρία να συναντηθώ με παιδιά της ηλικίας μου, από διαφορετικές χώρες και να εργαστούμε πάνω στο ίδιο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα ανταλλάσσαμε ιδέες και απόψεις. Με λίγες λέξεις που συνοψίζουν τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα: Συνεργασία, Φιλία, Ομαδικότητα, Φιλοξενία»!

Αρχαγγελίδη Μαριέλλα
«Προγράμματα σαν αυτά θεωρώ ότι είναι απαραίτητα πλέον στη ζωή μας . Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοήθησε στο να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας αφού είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με παιδιά από διαφορετικές χώρες και να γνωρίσουμε καινούργιες αντιλήψεις και τρόπους ζωής . Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε , να σεβόμαστε και να ακούμε . Πέρα από όλα αυτά όμως αυτό που μένει σε όλους στο τέλος είναι οι φιλίες που δημιουργούνται οι οποίες σίγουρα κρατάνε!
Erasmus+ σημαίνει: φιλίες , συνεργασία , Διασκέδαση , αναμνήσεις , Αγάπη»!

Σταματούρου Αντωνία
« Η εβδομάδα της Ρόδου: εμπειρίες, εντυπώσεις, συναισθήματα κλπ: Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του προγράμματος Erasmus στη Ρόδο γνώρισα πολλά καινούρια άτομα και ήρθα σε επαφή με νέες νοοτροπίες. Διεύρυνα τους ορίζοντες μου, εμπλούτισα τις γνώσεις μου και έκανα νέους φίλους. Έμαθα, επίσης, περισσότερα πράγματα για τον τόπο μου και την ιστορία του. Οι πέντε λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι: Δημιουργικότητα, φιλία, εμπειρίες, επικοινωνία, ομαδικότητα»!

Τσαβαρής Γιάννης
«Το πρόγραμμα Erasmus+ δεν το θεωρώ ένα απλό πρόγραμμα, αλλά μια ευκαιρία για να αποκτήσει κάποιος νέες εμπειρίες και γνώσεις σε οποιοδήποτε προορισμό και αν ταξιδέψει. Αρχικά όταν μας ενημέρωσαν για το πρόγραμμα στο σχολείο ήμουν διστακτικός και δεν περίμενα να ενθουσιαστώ τόσο καθώς έπρεπε να περάσουμε μια συνέντευξη -στα αγγλική γλώσσα φυσικά,- ενώ αργότερα έπρεπε να κληρωθούμε ανάμεσα σε κάμποσους μαθητές. Όταν προετοιμαζόμασταν για την εβδομάδα στη Ρόδο δεν περίμενα να πάρει τόσο ωραία τροπή η εβδομάδα αλλά αντίθετα όλοι περάσαμε υπέροχα. Τώρα εκτός από την “καλοπέραση” ήταν και μια καλή ευκαιρία να εξασκήσω τα αγγλικά μου και να μάθω και καμιά ξένη λέξη .Από τις εργασίες που κάναμε και παρακολουθήσαμε έμαθα κάποια καινούργια πράγματα για τον τόπο μου. Συστήνω ανεπιφύλακτα την συμμετοχή μαθητών και φοιτητών σε τέτοιου είδους προγράμματα και θα ήθελα όταν με το καλό περάσω στο Πανεπιστήμιο που θέλω, να υπάρχει ένα παρόμοιο πρόγραμμα και εκεί. Δυστυχώς δεν έχω ταξιδέψει ακόμα στην Πολωνία αλλά ανυπομονώ και μετρώ αντίστροφα τον χρόνο για το ταξίδι μας!
Για μένα Erasmus+ σημαίνει: δραστηριότητες, γνωριμίες, εμπειρίες, διασκέδαση, εξάσκηση στα αγγλικά»!

Φλουρίδης Δημήτρης
«Αυτή την εβδομάδα με το Erasmus+ στη Ρόδο, όλα ήταν πολύ ωραία. Ήταν μια εμπειρία ζωής για τους περισσότερους που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Γνωρίσαμε πολλά παιδιά από τις χώρες που συμμετείχαν κάναμε καινούριους φίλους και γνωρίσαμε την νοοτροπία και τον πολιτισμό ξένων χωρών. Ήταν μια εμπειρία που όλοι μας θα θέλαμε να ξαναζήσουμε!!
Για μένα Erasmus+ είναι: εμπειρίες, φιλίες, ταξίδι, χαρά, αναμνήσεις»!

Αγγελινιού Αγάπη
«Το πρόγραμμα Erasmus είναι από τις καλύτερες εμπειρίες για κάποιον . Προσφέρει συνεργασία και ομαδικότητα . Παράλληλα γνωρίζουμε την καθημερινότητά των μαθητών στις άλλες χώρες και διακρίνουμε ότι δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διάφορες όσο νομίζαμε . Ακόμη οι φιλίες που δημιουργούνται είναι δυνατές και οι σχέσεις κρατάνε . Σίγουρα θα προσπαθήσω να ξανά έχω αυτή την εμπειρία στο πανεπιστήμιο και μακάρι να βρεθούν και άλλες τέτοιες εμπειρίες στην υπόλοιπη ζωή μου! Αν έπρεπε να περιγράψω με λέξεις τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα, αυτές θα ήταν: ομαδικότητα , γνωριμίες , φιλίες , φιλοξενία , αναμνήσεις»!

Ευθυμίου Νίκος
«Ήταν μια διαφορετική εμπειρία για όλους μας. Μόνο θετικά νομίζω μένουν μετά από την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος. Τόσο το ταξίδι στην Ιταλία όσο και η βδομάδα που περάσαμε στη Ρόδο θα μου μείνουν αξέχαστα! Πάνω απ’ όλα, αυτό που σίγουρα μένει είναι η ουσιαστική σχέση που ανέπτυξα με ορισμένα άτομα. Αν μου δινόταν ποτέ ξανά η ευκαιρία να συμμετάσχω σε παρόμοιο πρόγραμμα, θα την έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Για μένα Erasmus+ σημαίνει: Φιλία, ενθουσιασμός, ταξίδια, επικοινωνία, συνεργασία»!

Διαβάστε ακόμη

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο