Γ. Πάππου: Θα δουλέψουμε ενωμένοι για τη δωδεκανησιακή οικονομία

Την ικανοποίησή του σχετικά με την προσέλευση των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τόπου μας εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, στη σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μια μέρα μετά τις εκλογές του Επιμελητηρίου. 

Με τον αριθμό των ενήμερων εταιρειών που είχαν δικαίωμα ψήφου να έχουν μειωθεί δραματικά στις 3.000, από 10.000 που ήταν το 2011, οι 1415 επαγγελματίες που ψήφισαν ανέδειξαν τους 51 συμβούλους του Επιμελητηρίου και τα 7 μέλη της διοικητικής επιτροπής.

Ο κ. Πάππου αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τόσο τους υποψηφίους για την εκλογή τους, όσο και το προσωπικό του Επιμελητηρίου για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, αναφέρθηκε  σε έναν βασικό στόχο της νέας διοίκησης που είναι "να βοηθήσουμε την κεντρική κυβέρνηση να αντιληφθεί οτι η υπερφορολόγηση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα απο τα επιθυμητά. Ο φόρος σκοτώνει τον φόρο, ο φόρος σκοτώνει τις επιχειρήσεις. Οι φόροι πρέπει να είναι σε λογικά επίπεδα, να μπορούν να εισπράττονται και βεβαίως να αποφεύγονται τα όποια φαινόμενα φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής".

Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά με τους στόχους και τις προτεραιότητες του διοικητικού συμβουλίου, ανέφερε: "Είναι πάρα πολλοί. Ξέρετε πολύ καλά ότι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου δεν έχει σταματήσει στις συμβατικές του υποχρεώσεις, που δεν είναι άλλες από το να είναι σύμβουλος επί θεμάτων οικονομίας στο κράτος. Εμείς έχουμε προχωρήσει πολύ περισσότερο, έχουμε καταθέσει προτάσεις τις οποίες έχουμε διεκδικήσει και έχουμε φέρει πραγματικά αποτελέσματα τα οποία έχουν απαλύνει τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου αλλά πολύ περισσότερο έχουμε διευκολύνει την επιχειρηματικότητα στην Δωδεκάνησο. Να αναφέρουμε ότι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ήταν το πρώτο που έφερε εταιρείες χαμηλού κόστους, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά στην χώρο μας, συνεχίζει σε αναπτυξιακές δράσεις, σε καινοτόμες δράσεις, με σκληρή πάντοτε φωνή διεκδικούμε όσα άδικα έχουν επιβληθεί στον επιχειρηματικό κόσμο. 

Πάνω σε αυτό το πλάνο και με αυτή τη νοοτροπία θα κινηθούμε και θέλουμε να είναι όλοι μαζί μας συστρατευμένοι, η Περιφέρεια, ο δήμος της Ρόδου και οι υπόλοιποι δήμοι των νησιών μας και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία και οργανώσεις που τα θέλουμε μαζί μας, μέσα στο κτίριο του Επιμελητηρίου, μαζί να σχεδιάζουμε και να εκτελούμε". 

Ο κ. Πάππου, αναφέρθηκε και στο θέμα των εισφορών στα ταμεία, προτείνοντας για μια ακόμη φορά να υπάρξει διαχωρισμός στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις, σχετικά με το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και το παροχής υγείας και νοσηλείας.

 "Είναι απαράδεκτο κάποιος ο οποίος δεν μπορεί να είναι ασφαλισμένος και να εκπληρώνει τα ασφαλιστικά του καθήκοντα, να παραμένει το σύνολο της οικογενείας εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης" ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων.  

Ο κ. Πάππου αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν φέτος για πρώτη φορά τα Επιμελητήρια σε ότι αφορά το δικαίωμα εκλογών, καθώς αρκετοί επαγγελματίες αντιμετώπισαν προβλήματα με το ΓΕΜΗ, και δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν. "Αυτό οφείλεται στο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Επιμελητηρίου, οι εκλογικοί κατάλογοι συγκροτήθηκαν και μας εστάλησαν απο το ΓΕΜΗ, ενώ όλες τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, οι κατάλογοι αυτοί ήταν δική μας υποχρέωση να είναι πλήρεις και ορθοί. Έτσι, δυστυχώς αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα τα οποία θεωρούμε οτι στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες δεν θα τα έχουμε. 

Βεβαίως, το νούμερο των ενήμερων επιχειρήσεων μας προβληματίζει γιατί δείχνει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος, οι επαγγελματίες οι οποίοι μας στηρίζουν, πραγματικά βρίσκονται σε μια δίνη οικονομικών προβλημάτων, η οποία τους δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο στην επιχειρηματικότητα και τα επαγγέλματά τους, αλλά πολύ περισσότερο, ακόμη και στη λειτουργία των σπιτιών τους", σημείωσε ο κ. Πάππου.

Το μήνυμα του Γιάννη Πάππου  για τις εκλογές
“Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους συμβούλους που εξελέγησαν και να τους συγχαρώ, αλλά πολύ περισσότερο θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ και όλους όσοι ήταν υπεύθυνοι και επιφορτισμένοι με την καλή εκτέλεση της εκλογικής διαδικασίας και δεν είναι άλλοι απο τους δικούς μας συνεργάτες, τα παιδιά του Επιμελητηρίου, τους οποίους για ακόμη μια φορά θέλω να τους ευχαριστήσω και να υποσχεθώ και σε αυτούς ότι θα είμαι δίπλα τους, ενωμένοι όλοι μαζί με τους συνεργάτες μας, τους συναδέλφους μας, τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της Δωδεκανήσου, να χαράξουμε μαζί τη νέα πορεία, να δουλέψουμε μαζί για τη νέα προσπάθεια, ενωμένοι, και να φέρουμε την Δωδεκάνησό μας στην κορυφή της οικονομίας, όχι  μόνο της χώρας αλλά και της Ευρώπης”.