Ρόδος: Οργισμένη και ορκισμένη  να επιστρέψει

 Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ιωνικό ήταν ίσως το πρώτο φετινό που η Ρόδος έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας από την αρχή μέχρι το τέλος, που βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση, που κατέθεσε τόσο πείσμα και τόση επιμονή, που το «έψαξε» τόσο πολύ. 

Στο τέλος της ημέρας, το μόνο που της έμεινε ήταν ένας βαθμός, μαζί η στεναχώρια που μία καλή εμφάνιση «κόλλησε» στο 0-0 και δεν ανταμείφθηκε μ’ ένα αποτέλεσμα που το είχε απόλυτη ανάγκη. 
Τι έφταιξε; Πολλά και ο καθένας μπορεί να τα ιεραρχήσει κατά την κρίση του. 

Η ομάδα της Νίκαιας μπήκε στο Δημοτικό Στάδιο με ξεκάθαρη επιδίωξη να μη χάσει και χωρίς καμία άλλη φιλοδοξία. «Ταμπουρώθηκε» στην άμυνά της, προσπάθησε να καταστρέψει το παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ από πολύ νωρίς άρχισε να ροκανίζει, εμφανώς σκόπιμα και εκνευριστικά,  το χρόνο, με τη λογική πως όσο λιγότερο ποδόσφαιρο θα παιχθεί, τόσο λιγότερες θα είναι οι πιθανότητες να κινδυνεύσει.  

Η αντιμετώπιση ενός τέτοιου αντιπάλου απαιτούσε ψυχραιμία, καθαρό μυαλό, υπομονή, αποτελεσματικότητα και τύχη και δυστυχώς για τα «ελάφια», τα παραπάνω στοιχεία δεν τα διέθεταν σε επάρκεια. 
Κάποιοι θα πουν δικαίως πως ο διαιτητής Μανιώτης όφειλε να δώσει στη Ρόδο πέναλτι στο 47’, όπως και να μεριμνήσει για την προστασία μίας ομάδας που μπήκε να παίξει ποδόσφαιρο με τη μη ανοχή του σε πρακτικές αντιποδοσφαιρικού «κλεφτοπόλεμου», που επέτρεψε να εξελιχθεί. 

Κάποιοι όμως θα αντιπαραθέσουν με τη σειρά τους, δικαίως κι αυτοί, το επιχείρημα πως ακόμα και έτσι, η Ρόδος όφειλε και μπορούσε να πετύχει έστω κι ένα γκολ. 

Μάχη μέχρι τέλους  και μεταγραφές 
Η χθεσινή μέρα βρήκε τους ανθρώπους της Ρόδου «σκασμένους» μεν από τη χαμένη ευκαιρία της Κυριακής, ταυτόχρονα όμως και αποφασισμένους να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να διεκδικήσει η ομάδα της πιθανότητές της να κατακτήσει την πρωτιά. 
Η διοίκηση, σε συνεργασία με τον προπονητή Τίμο Καβακά, σκοπεύει να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή και την επίθεση με τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ενώ ο τεχνικός των «ελαφιών» θα αξιοποιήσει το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος για να φέρει τους ποδοσφαιριστές πιο κοντά στη δική του φιλοσοφία και ταυτόχρονα να βελτιώσει την ομάδα στον τομέα της ανάπτυξης και της αποτελεσματικότητας. 
Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου (χθες οι παίκτες είχαν ρεπό) και θα επαναρχίσουν στις 27 του μήνα. 

Οργή για τη διαιτησία  και ανακοίνωση
Έξαλλοι ήταν οι άνθρωποι της Ρόδου, μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα με τη διαιτησία του Δημήτρη Μανιώτη από την Ανατολική Αττική, εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση διαμαρτυρίας: 

«Μένοντας προσηλωμένος στις αρχές του, ο Α.Σ. Ρόδος πάντα επέλεγε να κρατά χαμηλούς τόνους ακόμα και στις ουκ ολίγες περιπτώσεις που αισθάνθηκε αδικημένος από τις αποφάσεις των διαιτητών, αναγνωρίζοντας το δικαίωμά τους στο ανθρώπινο λάθος.

Δυστυχώς, τα όσα αντιμετώπισε η ομάδα μας στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ιωνικό, αναγκάζουν τη διοίκηση να παρεκκλίνει από την πάγια τακτική της να αφήνει αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις των διαιτητών στην κρίση των αρμόδιων οργάνων  και να εκφράσει την αγανάκτησή της για τις  διαιτησία του κ. Δημητρίου Μανιώτη από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Στον χθεσινό αγώνα η Ρόδος κατέβηκε να παίξει ποδόσφαιρο, σεβόμενη τον εαυτό της, τον φίλαθλο κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, καθώς και το ίδιο το άθλημα. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που ο κ. Μανιώτης δεν έδειξε να το αντιλαμβάνεται, επιτρέποντας να παιχθεί… μισός αγώνας. Ούτε γνωρίζουμε για ποιον λόγο δεν καταλόγισε, ενώ είχε πλήρη αντίληψη μίας φάσης που διδάσκεται στα σεμινάρια διαιτησίας, οφθαλμοφανές πέναλτι στο 47’, σε χέρι αμυντικού της αντίπαλης ομάδας, μετά από εκτέλεση φάουλ του Αυγενικού (το βίντεο του αγώνα, καθώς και το φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει την παράβαση, βρίσκονται στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου και θα αποσταλούν σε κάθε αρμόδια αρχή).

Αυτό που γνωρίζουμε, και οφείλουν να θυμούνται όλοι, είναι ότι ο Α.Σ. Ρόδος είναι ένας ιστορικός σύλλογος μίας ακριτικής περιοχής με πολυετή παρουσία στις εθνικές κατηγορίες και απαιτεί όχι ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά σεβασμό και ισότιμη αντιμετώπιση. Δηλώνει δε πως θα κάνει τα πάντα προκειμένου να υπερασπιστεί τα δίκια του και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά του, σεβόμενος τις αρχές του ποδοσφαίρου, τους διαιτητές και τις αντίπαλες ομάδες.  

Η διοίκηση του Α.Σ. Ρόδος δηλώνει την εμπιστοσύνη της στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, καθώς και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ελπίζει δε πως δεν θα διαψευσθεί η εκτίμησή της πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γυρίσει σελίδα και διαπιστώσεις φιλάθλων και παραγόντων, που περιγράφονται με τη φράση «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα», ανήκουν οριστικά-ή θα ανήκουν σύντομα- στο παρελθόν».