Ροδιακά: Ποιος φοβάται το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ;

Αν δεν υπήρχαν αυτές οι διαδικασίες του... ελέγχου απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (τάχα μου)  εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες , όλοι εκείνοι που θα ήθελαν να κρύψουν και το πόθες και το... έσχες, θα τις είχαν εφεύρει στα σίγουρα.

Γιατί αποτελεί -επίσης  στα  σίγουρα- «ανέκδοτο» για τη χώρα μας, ότι δηλαδή συμπληρώνοντας κανείς μια δέσμη από έγγραφα, αυτομάτως μπαίνει σε διαδικασία εξονυχιστικού ελέγχου από το κράτος και τους φορολογικούς  μηχανισμούς. Κι ότι αν έχει αποκτήσει παράνομα εισοδήματα, αυτά θα ... αποκαλυφθούν.

Από την άλλη, πολλά ερωτηματικά προκαλούν, οι αντιδράσεις κι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τη δικαστική εξουσία σε ανώτερο βαθμό.  Αποτελούν σίγουρα στοιχείο προβληματισμού, για τον μέσο Έλληνα πολίτη.  Γιατί την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία έχει «γονατίσει»  οικονομικά, κανείς δεν δικαιούται να υψώνει «συρματοπλέγματα» προστασίας στον περίγυρό του.

Άλλα πράγματα κι άλλες ριζοσπαστικές πολιτικές χρειάζονται να εφαρμοστούν σε αυτόν τον τόπο, από όσους θέλουν πραγματικά να παταχθεί το παράνομο χρήμα, το οποίο, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, αντιστοιχεί στη σταδιακή κατάρρευση και τον εξευτελισμό της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα.

Το σημερινό κράτος, έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία και τα εργαλεία που χρειάζεται για να προσδιορίσει, ποιοι, πότε, πώς και με πόσα (ακριβώς) γλέντησαν ξέφρενα  στην... υγειά μας, τα προηγούμενα χρόνια με χρήματα που δεν τους ανήκαν, δεν είχαν δηλωθεί φορολογικά και τα οποία αποκτήθηκαν παράνομα.

Με λόγια και ευχές στα σίγουρα, δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Απλά το θέμα διαιωνίζεται και η μπάλα καταλήγει ενίοτε στην εξέδρα.

 Αγώνα έντιμο και καθαρό σε βάρος της διαπλοκής περιμένει να δει εδώ και χρόνια ο Ελληνικός λαός. Γιατί από όλα τα υπόλοιπα, έχει... χορτάσει.