Οριστική λύση υποσχέθηκε η γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πάτμου

Παρουσία του Υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, του Δημάρχου Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικου, του Δημοτικού Συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σπύρου Μαυρωνά, της ορισμένης από το Δήμο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς Δικηγόρου κ. Μάρθας Μαρτσούκα και του συνεργάτη του Υφυπουργού κ. Γιάννη Βασιλικού, πραγματοποιήθηκε χθες 20/12/2017 και ώρα 10:00 στο Υπουργείο Οικονομικών συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Θεοπίστη Πέρκα με θέμα: «Επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Πάτμου και των Αρκιών».

Έγινε πλήρη ενημέρωση του θέματος, τόσο στην ίδια όσο και στους συνεργάτες της και παραδόθηκε πλήρης φάκελος σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς τόσο της Πάτμου όσο και των Αρκιών.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα κατανόησης και συναίνεσης και αποφασίστηκε να δοθεί πρέπουσα λύση προκειμένου να σταματήσει το Ελληνικό Δημόσιο να διεκδικεί τις περιουσίες τόσο του Δήμου όσο και των ιδιωτών.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος μερίμνησε προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Patmostimes.gr, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας και ο υφυπουργός κ. Σαντορινιός προσβλέπουν σε νομοθετική ρύθμιση για το ιδιοκτησιακό που θα έχει  θετικό πρόσημο στην απαλλαγή της Πάτμου από τους δασικούς χάρτες.

Πηγή: patmostimes.gr