Πούλησε την περιουσία του αδελφού του!

Ένας 69χρονος κάτοικος Ρόδου θα βρεθεί στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου στις αρχές του νέου έτους, κατηγορούμενος ότι χρησιμοποίησε πληρεξούσιο που του είχε κάνει ο αδελφός του προκειμένου να τακτοποιήσει την περιουσία τους, εκείνος την μεταβίβασε στο όνομά του και την πούλησε!

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου ο 69χρονος αν και δεν εμφανίστηκε, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών. 
Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις 11 Ιανουαρίου 2018 από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του 69χρονου ο αδελφός του, όταν διαπίστωσε πως η ακίνητη περιουσία του είχε κάνει «φτερά». Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο 69χρονος τον Μάρτιο του 2008 χρησιμοποιώντας ένα πληρεξούσιο το οποίο του έδινε το δικαίωμα μεταξύ άλλων να μπορεί να μεταβιβάσει την περιουσία του αδελφού του, μετέφερε στο όνομά του όλα τα ακίνητα του τελευταίου αποκομίζοντας έτσι συνολικό όφελος από την εμπορική αξία των ακινήτων 430.000 ευρώ με ισάξια ζημία στον αδελφό του. Σε βάρος του 69χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη με περιουσιακό όφελος και προξενηθείσα ζημία που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ.